Județul Bihor - Consiliul Județean
logo

Calendar evenimente

Meteo

Programul autobuzelor

Programul autobuzelor

Curs valutar

BNR 20.04.2018
eur

1 EUR

usd

1 USD

gbp

1 GBP

huf

100 HUF

= 4.6606 RON

= 3.7886 RON

= 5.3294 RON

= 1.5010 RON

Hărți

harta Bihor Harta digitala Consiliu Judetean Bihor
CEL PUTIN DOUA DESTINATII NOI DE PE AEROPORTUL ORADEA 17-04-2018

Consiliul Judeţean Bihor a transmis, vineri, că până la finele lunii aprilie va anunţa cele două curse internaţionale operate din iarnă, de compania Blue Air, de pe Aeroportul Oradea.[citeste mai mult]
AMD A REZILIAT CONTRACTUL CU RYANAIR 17-04-2018

Consiliul Județean Bihor a anunțat că Agenția de Management al Destinației Bihor a reziliat, miercuri, contractul din 2 februarie 2018 încheiat cu compania Ryanair, în baza căruia cele două entități, în parteneriat cu APTOR, au convenit să asigure servicii de promovare pentru destinațiile din Oradea și Bihor.


[citeste mai mult]
ANGAJAtII CJ, VICTIME ALE BOICOTULUI PNL 17-04-2018

În luna aprilie, toți angajații Consiliului Județean Bihor și cei care lucrează la instituțiile subordonate au primit doar 70% din salariu, din cauza faptului că liberalii au refuzat să voteze bugetul anual. Dacă situația nu se remediază nici luna aceasta, în mai angajații nu vor primi nici un leu.


[citeste mai mult]
PROTOCOLUL DE SUSTINERE A PROIECTULUI VIA CARPATIA IN ROMANIA A FOST SEMNAT 03-04-2018

         Oficialități din România și Ungaria, reprezentanți ai regiunilor din Polonia și Slovacia, precum și experți de la instituții de politici publice din Europa Centrală au participat, vineri, la conferința internațională dedicată proiectului trans-european Via Carpatia. Evenimentul, desfășurat pe parcursul a 3 ore și jumătate, a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Bihor și a avut asigurat serviciul de traducere în limbile română, maghiară, poloneză și engleză.

[citeste mai mult]
FONDURI PENTRU REAMENAJARE 03-04-2018

         S-a lansat proiectul „Reparații capitale și amenajări interioare sediu nou-Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Lucrări de amenajare incintă și amenajări speciale de muzeu”.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/29/siguranta-in-trafic/


[citeste mai mult]
SE CAUTA SOLUTII PENTRU AEROPORT 03-04-2018

         Compania Ryanair a trimis, joi, răspunsul oficial: în perioada noiembrie 2018-martie 2019, compania nu va opera niciun zbor de Aeroportul Internațional Oradea. În funcție de răspunsul juriștilor, contractul Consiliului Județean Bihor cu operatorul Ryanair se suspendă sau se reziliază.


[citeste mai mult]
SIGURANTA IN TRAFIC 03-04-2018

       Președintele Consiliului Județean le-a vorbit membrilor Asociației pentru Tinerii și Studenții din Parțium despre instrumentele tehnice pe care le are la dispoziție instituția pentru a monitoriza furnizorii de servicii de transport în comun.


[citeste mai mult]
SANSE PENTRU COFINANTARE 21-03-2018

             Președintele Pásztor Sándor i-a explicat consilierului liberal Sebastian Lascu cum pot fi co-finanțate proiectele prin care se solicită achiziţionarea şi amplasarea unor containere de tip duș-toaletă în Glăvoi-Padiș, zona Vadu Crișului, respectiv Șuncuiuș.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/20/sanse-pentru-cofinantare/

[citeste mai mult]
CONSILIUL JUDETEAN RAMANE SI IN PERIOADA URMATOARE, FARA BUGET 21-03-2018

      După îndelungi absențe, membrii Consiliului Județean Bihor și-au făcut, în unanimitate, prezența la ședința ordinară a lunii martie, care a avut loc marți, de la ora 12. Deși întâlnirea a durat aproape 3 ore, bugetul județului Bihor și a instituțiilor subordonate pe anul 2018 a rămas, în continuare, neaprobat.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/20/consiliul-judetean-ramane-si-perioada-urmatoare-fara-buget/

[citeste mai mult]
MASINILE LUI LEONARDO DA VINCI SUNT EXPUSE LA MUZEUL TARII CRISURILOR 21-03-2018

        Expoziţia interactivă Invenţiile unui geniu. „Maşinile” lui Leonardo da Vinci s-a arătat la față, pentru prima dată în județul Bihor, la un vernisaj la care au avut acces doar oficialitățile și presa. Publicul este așteptat să vadă și să interacționeze cu invențiile care poartă semnătura artistului începând de sâmbătă, 17 martie, la Muzeul Ţării Crişurilor.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/17/masinile-lui-leonardo-da-vinci-sunt-expuse-la-muzeul-tarii-crisurilor-2/

[citeste mai mult]
ACTIUNE IN INSTANTA 21-03-2018

       Consiliul Județean Bihor își va însuși raportul DNA și va promova o acțiune civilă pentru a recupera prejudiciul cauzat patrimoniului județului Bihor de fostul președinte Kiss Alexandru, Selina SRL și omul de afaceri Beneamin Rus.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/20/actiune-in-instanta/

[citeste mai mult]
PROIECTE PENTRU TURISMUL BIHOREAN 08-03-2018

Vicepreședintele Traian Bodea spune că în zona stațiunii urmează să fie amenajate un centru medical și un punct pentru pompieri.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/07/proiecte-pentru-turismul-bihorean/


[citeste mai mult]
DRUMUL APUSENI A AJUNS PE SEAP 08-03-2018

Consiliul Județean Bihor a anunțat stadiul de implementare a celui mai important proiect de infrastructură rutieră. Valoarea estimată a serviciului de proiectare și executare lucrări pe sectorul de drum Beiuș-Stâna de Vale (“Traseul Regional Transilvania Nord; Drumul Apuseni; Reabilitare și modernizare DJ764A; DJ108J, L totală=43,375 km, Județul Bihor”) este 118.818.088,29 lei.

[citeste mai mult]
FINANTARE PENTRU JUDETUL BIHOR 08-03-2018

În cursul zilei de marți, primarul comunei Borș a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă.


https://agentianewsbihor.ro/2018/03/07/finantare-pentru-judetul-bihor/


[citeste mai mult]
JUDETUL BIHOR, ACTIV IN PROMOVAREA VALORILOR SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA 08-03-2018

Județul Bihor, prin SC Parcuri Industriale Bihor SA, a devenit partener al programului AVE – ,,Asta Vreau Eu”, care are ca scop promovarea valorilor Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării elementelor de prevenire în mediul lucrativ, cât şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate în cadrul unor companii şi instituţii.[citeste mai mult]
BIHORUL, PE HARTA TURISMULUI EUROPEAN 08-03-2018

În perioada 1-4 martie, Agenția de Management al Destinației Bihor a participat la o nouă ediție a tradiționalului târg de turism de la Budapesta. Mii de vizitatori au solicitat informații despre oferta turistică a județului Bihor la unul din cele mai importante evenimente de profil din Europa centrală și de est.


[citeste mai mult]
100.000 CALATORI RYANAIR LA ORADEA 22-02-2018

             La niciun an de la începerea operării zborurilor Ryanair de la și către Oradea, compania irlandeză și-a premiat pasagerul cu numărul 100.000.

             Darius Crăciun Micle este călătorul cu numărul 100.000 al Ryanair, care a călătorit de pe Aeroportul Internațional Oradea. „Sunt inginer automatist, iar profesia mă poartă pe mai multe continente. De 5 ani sunt mai mereu pe drumuri. Zborul direct Oradea-Düsseldorf a rezolvat problema sutelor de kilometri pe care eram obligat să îi fac ca să ajung la destinație”, a precizat tânărul care, joi dimineața, s-a îmbarcat în aeronava ce avea ca destinație Düsseldorf Weeze, rută inclusă în programul de vară 2018 Oradea.

[citeste mai mult]
INCEPE MUTAREA EXPONATELOR 22-02-2018

           Potrivit președintelui Pásztor Sándor, firma din București care se va ocupa de mutarea bunurilor culturale naționale în noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor ar putea începe lucrul efectiv, la mijlocul lunii martie.

                   Transglobus Art Services, o societate specializată pe transport bunuri de artă și obiecte de patrimoniu, a fost desemnată, în urma negocierilor, să se ocupe de mutarea celor 450.000 exponate din Palatul Baroc în noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor. „Au fost organizate două licitații. La una nu s-a prezentat nimeni, iar la cea de-a doua a venit o companie din Vâlcea, care a fost respinsă. Nu întrunea condițiile cerute. După lege s-au organizat negocieri, iar societatea din București are și experiență substanțială și ne-am înțeles și la preț. Va fi nevoie de mașini blindate, pe perne de aer, poliție, jandarmi; Muzeul Țării Crișurilor are printre cele mai mari colecții de icoane pe sticlă din România. Dânșii au făcut asigurarea obiectelor”, a precizat Aurel Chiriac, directorul muzeului. Mutarea celor 450.000 bunuri culturale naționale se va face la prețul de 1.330.000 lei. „Prețul licitației era de 1.350.000 lei fără TVA. S-a redus prin negociere. În acest moment, achităm 15.000 euro/lună chirie pentru sălile folosite în incinta Palatului Baroc. Din 2010 până în iulie 2016 a fost o perfectă stare de hibernare. Acum avem un nou sediu, vom organiza expoziții importante în fiecare an”, a spus președintele Pásztor Sándor.

[citeste mai mult]
PENTRU A ZECEA OARA LIBERALII AU ZIS PAS 22-02-2018

         Prima zi din săptămână a debutat cu o nouă rușine politică creată de consilierii PNL din Consiliul Județean care au lipsit, în masă, pentru a zecea oară în acest mandat, lăsând bugetul anual în voia sorții.

         Dacă ședința ordinară de joi a fost un eșec total, din cauza absenteismului liberalilor, situația s-a repetat și luni, când a fost convocată ședința extraordinară. Astfel, cei care s-au adunat de la ora 11 în Sala Mare a instituției pentru a afla primii care sunt punctele de pe ordinea de zi care vor fi aprobate au plecat cu buza umflată în scurt timp deoarece, imediat după intonarea imnului, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, a fost nevoit să închidă ședința.

[citeste mai mult]
CJ IMPLEMENTEAZA MODELUL GERMAN PENTRU INVATAMANTUL DIN BEIUS 15-02-2018

        Agenții economici din Beiuș, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Bihor și cei ai administrației locale au pus, joi, bazele concrete ale sistemului de învățământ profesional dual.


https://agentianewsbihor.ro/2018/02/02/cj-implementeaza-modelul-german-pentru-invatamantul-din-beius/


[citeste mai mult]
VIVARIUL VA FI DESCHIS IN CURAND, PENTRU PUBLICUL BIHOREAN 15-02-2018

         Muzeul Ţării Crişurilor a găzduit, la evenimentul de inaugurare a Vivariului, autorităţi oficiale ale judeţului și reprezentanți ai presei. Această parte din expoziţia permanentă a secţiei de Ştiinţe ale Naturii va fi deschisă publicului larg în cel mai scurt timp, imediat după obţinerea autorizaţiei de mediu pentru funcţionare.


https://agentianewsbihor.ro/2018/02/13/vivariul-va-fi-deschis-curand-pentru-publicul-bihorean/

[citeste mai mult]
NIMIC NU SE PIERDE, TOTUL SE TRANSFORMA 15-02-2018

          Pásztor Sándor a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că unul dintre terenurile aflate în proprietatea CJ, situat în apropierea cimitirului ,,Rulikowski”, va fi folosit pentru construirea unui campus școlar pentru instituțiile de învățământ speciale, a unui Parc Științific și Tehnologic și ridicarea a 24 de locuințe de serviciu.


https://agentianewsbihor.ro/2018/02/14/nimic-nu-se-pierde-totul-se-transforma/


[citeste mai mult]
AVIZ FAVORABIL PENTRU PROIECTUL DE SANATATE 23-01-2018

Consiliul Județean Bihor, în calitate de Partener Lider al proiectului cu apel restrictiv pe sănătate, a fost înștiințat oficial joi, de către Biroul BRECO, că în urma deciziei Comisiei de Monitorizare din 14 – 15 decembrie 2017 de la Szeged, proiectul a trecut de faza administrativă a evaluării.

https://agentianewsbihor.ro/2018/01/19/aviz-favorabil-pentru-proiectul-de-sanatate/

[citeste mai mult]
PROIECTE MARCA ADD BIHOR 23-01-2018

La ședința ordinară a Adunării Generale a Membrilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor” ce a avut loc vineri, 19 ianuarie, participanții au căzut de acord asupra a două proiecte din cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020.

https://agentianewsbihor.ro/2018/01/20/proiecte-marca-add-bihor/

[citeste mai mult]
CULTURA DINCOLO DE GRANITE 09-01-2018

            În cursul zilei de luni, a avut loc ultima întrevedere pentru definitivarea documentației aferente proiectului strategic pe culturală, din cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria. Consiliul Județean Bihor urmează să fie partener al liderului de proiect, anume municipiul Debrețin.

https://agentianewsbihor.ro/2018/01/08/cultura-dincolo-de-granite/


[citeste mai mult]