Județul Bihor - Consiliul Județean
logo

Calendar evenimente

Meteo

Programul autobuzelor

Programul autobuzelor

Curs valutar

BNR 22.01.2018
eur

1 EUR

usd

1 USD

gbp

1 GBP

huf

100 HUF

= 4.6656 RON

= 3.8059 RON

= 5.2916 RON

= 1.5078 RON

Hărți

harta Bihor Harta digitala Consiliu Judetean Bihor
Colaborare pentru Parcul Stiintific si Tehnologic
10-11-2017

             Președintele Consiliului Județean, președintele Consiliului de Administrație al Parcuri Industriale Bihor, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cei ai Universității și mediului de afaceri bihorean au participat la o întâlnire privind proiectul Parcului Științific și Tehnologic din Oradea.

            Cu ajutor regional, în perioada următoare se vor putea realiza investiții pentru crearea și dezvoltarea infrastructurilor privind transferul tehnologic, pentru construcția și dotarea acestora. Beneficiar direct al Programului Regional Operațional – Axa prioritară 1 (Sprijinjirea entităților de transfer tehnologic), Consiliul Județean Bihor poate accesa finanțare pentru crearea Parcului Științific și Tehnologic. ,,Această entitate presupune un parteneriat real între administrație, Universitate – pentru că furnizează partea de cercetare și mediul de afaceri. Încercăm să înaintăm cu acest proiect. În funcție de contribuția financiară pe care va trebui să o asigurăm, vom solicita suma maximă de finanțare. Dacă procentul de finanțare este 50% vorbim despre 7 milioane euro, dacă este 2%, vom solicita suma maximă”, a spus Pásztor Sándor, preșdintele Consiliului Județean, prezent la întâlnirea de joi, de la Hotelul Continental, cu reprezentanții mediului de afaceri. 

            Potrivit specialiștilor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, succesul unui Parc Științific și Tehnologic este dat de mediul de afaceri. Oricare dintre companiile de pe piață va putea accesa, în viitor, finanțare doar dacă va exista transfer tehnologic. ,,Va avea prototipul prin Parcul Științific și Tehnologic, Consiliul Județean Bihor punând bazele pentru ceea ce înseamnă Oradea în 2025”, a spus Marcel Boloș, șeful ADR N-V.

Parcul Științific și Tehnologic din Oradea se va întinde pe o suprafață de 6000 metri pătrați, în zona Facultății de Științe Socio-Umane. Prin Programul Operațional Regional se vor accesa fonduri pentru servicii de furnizare transfer tehnologic, construcția, extinderea și dotarea infrastructurii de inovare.