Județul Bihor - Consiliul Județean
logo

Calendar evenimente

Meteo

Programul autobuzelor

Programul autobuzelor

Curs valutar

BNR 22.02.2018
eur

1 EUR

usd

1 USD

gbp

1 GBP

huf

100 HUF

= 4.6539 RON

= 3.7867 RON

= 5.2607 RON

= 1.4903 RON

Hărți

harta Bihor Harta digitala Consiliu Judetean Bihor
22-02-2018

             La niciun an de la începerea operării zborurilor Ryanair de la și către Oradea, compania irlandeză și-a premiat pasagerul cu numărul 100.000.

             Darius Crăciun Micle este călătorul cu numărul 100.000 al Ryanair, care a călătorit de pe Aeroportul Internațional Oradea. „Sunt inginer automatist, iar profesia mă poartă pe mai multe continente. De 5 ani sunt mai mereu pe drumuri. Zborul direct Oradea-Düsseldorf a rezolvat problema sutelor de kilometri pe care eram obligat să îi fac ca să ajung la destinație”, a precizat tânărul care, joi dimineața, s-a îmbarcat în aeronava ce avea ca destinație Düsseldorf Weeze, rută inclusă în programul de vară 2018 Oradea.

            Obiectiv: 500.000 pasageri

            La niciun an de la începerea operării zborurilor Ryanair către/dinspre Oradea, compania a sărbătorit transportarea a 100.000 clienți. „Vă felicit pentru această performanță. La nici un an de la inaugurare, vorbim despre luna martie 2017, Ryanair a transportat 100.000 călători. Ne dorim să sărbătorim transportarea a 500.000 călători cât mai curând”, a adăugat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. Potrivit statisticilor, 37% din călătorii care au ajuns la Oradea la bordul aeronavelor Ryanair sunt cetățeni străini. „Vorbim despre 27.000 călători care au ajuns la Oradea pe calea aerului. Ni se oferă posibilitatea să promovăm Oradea și destinațiile turistice din județul Bihor”, a precizat Bántó Norbert,directorul Agenției de Management al Destinației Bihor. Proiectele demarate de Consiliul Județean Bihor privind modernizarea infrastructurii Aeroportului Oradea va aduce servicii de calitate pentru călători. „Având în vedere că în 2018 va fi finalizat și inaugurat noul terminal, lucru ce va duce la mărirea capacității de prelucrare a pasagerilor și bagajelor, am fi încântați dacă Aeroportul din Oradea va deveni una din bazele de operare ale Ryanair”, a precizat Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Internațional Oradea.

„Clienții români și vizitatorii pot să aleagă din 5 rute la tarife reduse din Oradea. Pentru a marca transportarea a 100.000 de consumatori din/către Oradea, scoatem la vânzare locuri din Oradea de la doar 4,99 Euro pentru călătorii în luna martie-mai”, a anunțat Denis Barabas, director marketing Ryanair România, care a înmânat un voucher cadou pasagerului cu numărul 100.000.

22-02-2018

           Potrivit președintelui Pásztor Sándor, firma din București care se va ocupa de mutarea bunurilor culturale naționale în noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor ar putea începe lucrul efectiv, la mijlocul lunii martie.

                   Transglobus Art Services, o societate specializată pe transport bunuri de artă și obiecte de patrimoniu, a fost desemnată, în urma negocierilor, să se ocupe de mutarea celor 450.000 exponate din Palatul Baroc în noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor. „Au fost organizate două licitații. La una nu s-a prezentat nimeni, iar la cea de-a doua a venit o companie din Vâlcea, care a fost respinsă. Nu întrunea condițiile cerute. După lege s-au organizat negocieri, iar societatea din București are și experiență substanțială și ne-am înțeles și la preț. Va fi nevoie de mașini blindate, pe perne de aer, poliție, jandarmi; Muzeul Țării Crișurilor are printre cele mai mari colecții de icoane pe sticlă din România. Dânșii au făcut asigurarea obiectelor”, a precizat Aurel Chiriac, directorul muzeului. Mutarea celor 450.000 bunuri culturale naționale se va face la prețul de 1.330.000 lei. „Prețul licitației era de 1.350.000 lei fără TVA. S-a redus prin negociere. În acest moment, achităm 15.000 euro/lună chirie pentru sălile folosite în incinta Palatului Baroc. Din 2010 până în iulie 2016 a fost o perfectă stare de hibernare. Acum avem un nou sediu, vom organiza expoziții importante în fiecare an”, a spus președintele Pásztor Sándor.

               Operațiune complexă

                Directorul muzeului apreciază că mutarea bunurilor și exponatelor naționale va dura aproximativ două luni și jumătate. Miercuri dimineața, 8 dintre statuile aflate în Palatul Baroc au fost mutate în noua locație. Întreaga operațiune se va realiza după un grafic stabilit cu specialiștii muzeografi, și ar putea începe la mijlocul lunii martie. Autoritățile județene așteaptă acum validarea, pe SEAP, a documentație privind licitația în urma căreia se va realiza cea de-a doua etapă a reabilitării Muzeului Țării Crișurilor. Prin Programul Operațional Regional 2014-2020, 5.500.000 euro vor fi folosiți pentru lucrări de reamenajare și dotări interioare (etajul I – secția Științele Naturii și secția Istorie) și pentru lucrări de amenajare a curții, în suprafață de 20.800 metri patrați, reabilitare poartă principală, construirea unui amfiteatru. De asemenea, directorul muzeului a anunțat că în cel mai scurt timp, vivariul va fi inaugurat publicului. „Vivariul întrunește condițiile cerute DSVSA (Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor). A fost depusă documentația la Agenția pentru Protecția Mediului și așteptăm acordul lor pentru a putea inaugura locația”, a spus Aurel Chiriac.

22-02-2018

         Prima zi din săptămână a debutat cu o nouă rușine politică creată de consilierii PNL din Consiliul Județean care au lipsit, în masă, pentru a zecea oară în acest mandat, lăsând bugetul anual în voia sorții.

         Dacă ședința ordinară de joi a fost un eșec total, din cauza absenteismului liberalilor, situația s-a repetat și luni, când a fost convocată ședința extraordinară. Astfel, cei care s-au adunat de la ora 11 în Sala Mare a instituției pentru a afla primii care sunt punctele de pe ordinea de zi care vor fi aprobate au plecat cu buza umflată în scurt timp deoarece, imediat după intonarea imnului, președintele Consiliului Județean, Pásztor Sándor, a fost nevoit să închidă ședința.

         La întrebarea reporterului NewsBihor, Mang a ținut să puncteze că în cazul în care liberalii nu vin nici în martie, nici în aprilie, atunci în luna mai se va ajunge la anticipate. ,,Nu cred că vor face, însă, acest lucru, dar mergem înainte”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor.

 Următoarea ședință de CJ va avea loc, potrivit conducerii, în luna martie. Rămâne de văzut dacă primăvara îi va găsi mai ,,prezenți” pe consilierii PNL

Mesajul conducerii Consiliului Judetean Bihor

Dragi bihoreni,


          Calitatea de președinte al Consiliului Județean Bihor este într-atât onoare, cât și responsabilitate în a crea și duce la bun sfârșit politici publice necesare dezvoltării județului. Doresc ca Bihorul să devină un centru regional autentic, iar pentru aceasta este necesar a fi promovate și implementate politici sociale, economice, culturale ori interregionale, și nu în ultimul rând, trebuiesc integrate toate forțele care își asumă acest deziderat.

          Transparența nu doresc să fie doar una formală. Vă asigur că în persoana mea găsiți un promotor al oricărei inițiative care să descrie un parteneriat viabil pentru comunitățile bihorene. 

          Nu în ultimul rând, trebuie să impunem eficiența în procesul administrativ, asta deoarece, transparența informației și un dialog permanentizat cu organizațiile reprezentative să fie dublată de o instituție performantă, pentru a duce la îndeplinire proiectele demarate.

          Voi fi un președinte de Consiliu al tuturor bihorenilor, și enunț aceasta dincolo de orice clișeu protocolar, dar pentru a o demonstra, la deschiderea instituției noastre trebuie să se alăture și dorința de cooperare a Dumneavoastră!


mang


Bine v-am găsit pe website-ul oficial al judeţului Bihor şi al Consiliului Judeţean Bihor!

Pentru că o administraţie performantă trebuie să furnizeze servicii publice ce răspund nevoilor cetăţenilor, folosind instrumente moderne de comunicare în relaţia cu aceştia, prin acest portal ne-am propus să avem un mijloc comunicare directă cu dumneavoastră. Intenţia noastră este de a vă menţine informaţi cu privire la evenimentele din judeţul nostru, precum şi cu activităţile şi proiectele în care suntem implicaţi. Tocmai de aceea, vă invit să ne vizitaţi cât mai des.

Vă mulţumesc pentru încrederea acordată!


Cu respect,

Ioan Mang

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor


bodea

Stimați bihoreni,

Vă mulțumesc că aţi accesat website-ul oficial al celei mai importante instituţii din judeţul Bihor. În calitate de vicepreședinte al Consiliului Judeţean vă asigur că sunt un susţinător deschis al proiectelor ce au misiunea de a realiza o creștere vizibilă a regiunii noastre, precum şi al politicilor publice locale menite să genereze o dezvoltare durabilă a comunității. Pentru o astfel de dezvoltare tind să cred că agricultura şi industria reprezintă doi piloni de bază care necesită o atentă stimulare atât din partea guvernanților centrali, cât și prin deciziile de la nivel județean, astfel încât să se obţină îmbunătățirea nivelului de trai al fiecăruia. Crearea de locuri de muncă, sprijinirea fermierilor, consolidarea mediului rural bihorean sau dezvoltarea spațiului cultural-istoric reprezintă doar câteva din prioritățile propuse pentru proiectele noastre, ale bihorenilor.


Traian Bodea

 Vicepreședinte Consiliul Județean Bihor

continuare
Documente strategice

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor

Image title
Image title