Contact

Aplicație mobilă pentru serviciul de salubrizare din județul Bihor

Acasă > Mediu > Aplicație mobilă pentru serviciul de salubrizare din județul Bihor

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group a demarat un proiect cu fonduri europene pentru dezvoltarea unei aplicații mobile dedicată managementului deșeurilor din județul Bihor. Acesta ese primul proiect european derulat de asociație.

Aplicația va conține un ghid cu modul corect de colectare și separare a deșeurilor, informații privind graficele de colectare din fiecare oraș sau comună și informații privind centrele de colectare a deșeurilor voluminoase. Totodată, va exista posibilitatea de a raporta deșeurile abandonate și de a face sugestii sau sesizări. Aplicația va fi disponibilă în mod gratuit atât pe telefonul mobil, cât și pe PC.  

Aplicația va fi lansată la începutul anului 2023. Ecolect Bihor a depus spre finanțare și alte proiecte cu fonduri europene. Prin intermediul lor ne dorim să îmbunătățim funcționarea sistemului de colectare și tratare a deșeurilor din județul nostru și să îmbunătățim comunicarea dintre cetățeni și autoritățile responsabile. Obiectivul nostru final: un Bihor Curat!”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Ecolect Bihor.

Tot în cadrul proiectului, în perioada 15 – 17 noiembrie 2022, au fost organizate cursuri în domeniul managementului deșeurilor cu responsabili de mediu din toate primăriile din Bihor.

Valoarea totală a proiectului „Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor” (Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249) este de 407.261,50 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Uniunii Europene din FSE este de 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național – 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group este de 8.145,23 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv 24.08.2022 – 23.06.2023.

Anterior A fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru reabilitarea spitalului din Nucet

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor