Județul Bihor - Consiliul Județean
logo

Programul autobuzelor

Programul autobuzelor

Hărți

harta Bihor Harta digitala Consiliu Judetean Bihor
harta Bihor
poca
Parteneriat pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului expres Oradea Arad 29-10-2020

Astăzi, 29 octombrie 2020, în ședința ordinară a Consiliului Județean Bihor a fost adoptat un proiect de hotărâre în vederea realizării obiectivului de investiții Drum Expres Arad - Oradea.

Astfel, a fost aprobată încheierea unui parteneriat între unitățile administrativ teritoriale (UAT) Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Primăria Arad, Consiliul Județean Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Obiectivul acestui parteneriat este actualizarea studiului de fezabilitate de către cele 4 UAT-uri, în vederea evitării riscului de dezangajare a fondurilor europene din perioada de programare 2014 – 2020.

Parteneriatul se realizează în temeiul Ordonanței de Urgență nr 101/2020, care permite autorităților locale să realizeze parteneriate cu CNAIR „pentru implementarea de proiecte de infrastructură de transport rutier de natura variantelor ocolitoare, drumurilor de legătură la drumurile naționale, autostrăzilor, drumurilor expres, drumurilor alternative ca soluții pentru descongestionarea de trafic rutier, inclusiv modernizarea, reabilitarea acestora.”

Totodată, astăzi a fost aprobată încheierea unui acord de asociere între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Primăria Arad și Consiliul Județean Arad în vederea achiziționării  în comun a serviciilor de actualizare a Studiului de Fezabilitate al obiectivului de investiții: „Drum express Oradea – Arad”. Contribuția financiară totală estimată a părților este de 4 milioane de euro. În acest sens, astăzi Consiliul Județean Bihor a aprobat bugetul local a cotei ce îi revine Consiliului, respectiv – 1 000 000 Euro (TVA inclus).

Consiliul Județean Bihor a fost împuternicit în calitate de Autoritate Contractantă Desemnată, în numele și pentru asocierea constituită prin accordul de asociere, pentru lansarea anunțului de participare în SICAP.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus primele documentații la autoritățile locale pentru realizarea drumului expres Arad-Oradea, un proiect de peste 1 miliard de euro.


„Necesitatea realizării acestui proiect pe termen scurt derivă din faptul că DN 79 Arad-Oradea, conform studiilor de trafic, înregistrează un trafic de autostradă, astfel că, în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, realizarea drumului expres Oradea - Arad a devenit o prioritate”, a spus domnul Ilie Bolojan.

Drumul expres ar urma să fie legat de autostrăzile A3 și A1, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existent, respectiv sectorul Oradea-Borș și Nădlac – Arad-Timișoara.

Conform proiectului, drumul expres Oradea-Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. Proiectul include și realizarea a 5 drumuri de legătură cu profiluri diferite, realizarea a 66 de poduri, pasaje sau viaducte și a 12 noduri rutiere.[citeste mai mult]
Demersuri pentru un nou parc industrial 07-09-2020

          Consiliul Local Drăgănești a votat în unanimitate intenția de a fi parte a companiei Parcuri Industriale Bihor S.A. Terenul pe care îl pune la dispoziția acestui proiect este pe o suprafață de 10,3 hectare.


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/31/tara-beiusului-se-fac-demersuri-pentru-realizarea-unui-nou-parc-industrial/

[citeste mai mult]
Proiect ADD Bihor Studiu de fezabilitate pentru Centura Marghita 07-09-2020

           A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind centura ocolitoare a orașului Marghita. Valoarea acesteia este 135.000 lei, iar finanțarea este asigurată de C.J. Bihor.


https://agentianewsbihor.ro/2020/09/04/s-a-semnat-contractul-de-finantare-pentru-elaborarea-sf-ului-necesar-soselei-ocolitoare-a-muncipiului-marghita/

[citeste mai mult]
Expozitii permanente la Muzeu 23-08-2020

             În luna august și septembrie, Muzeul Țării Crișurilor va fi gazda unei serii de inaugurări ale expozițiilor, desfășurate sub genericul ”Pașii revenirii acasă”


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/20/pasii-revenirii-acasa-la-muzeul-tarii-crisurilor/

[citeste mai mult]
Finantare pentru campusul scolar al invatamantului special 23-08-2020

         Președintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-au întâlnit, joi, la Oradea, pentru a stabili cadrul partenerial pentru preluarea la finanțare a proiectului privind „Construirea campusului școlar pentru învățământul special ”.


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/20/fonduri-europene-pentru-campusul-scolar-situat-in-zona-universitatii/

[citeste mai mult]
Proiectul strategic pe sanatate in faza licitatiilor echipamentelor 23-08-2020

             Poate începe licitația pentru achiziția echipamentelor medicale, a sistemului de telemedicină și a celui de arhivare imagistică medicală (PACS). Președintele Pásztor Sándor, managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, și primarii din Beiuș, Marghita, Salonta și Aleșd, au semnat, astăzi, documentele în vederea lansării procedurii de achiziție publică.


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/21/proiect-strategic-pe-sanatate-poate-demara-licitatia-pentru-dotarea-spitalelor-judetean-si-municipal-din-oradea/


[citeste mai mult]
Ordin de incepere la campusul pentru invatamant special 14-08-2020

        Vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang, a anunțat că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la campusul școlar pentru învățământul special.Valoarea proiectului este de 78 milioane lei


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/12/s-a-dat-ordinul-de-incepere-a-lucrarilor-la-campusul-pentru-invatamantul-special/

[citeste mai mult]
Studiul de fezabilitate a centurii Marghita va fi finantat de CJ Bihor 14-08-2020

          Agenția A.D.D. Bihor va asigura resursele financiare pentru realizarea SF-ului   pentru demararea obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare Marghita – Tăuteu – Abrămuț”. Valoarea estimată a contractului este 135.000 lei


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/07/agentia-de-dezvoltare-durabila-bihor-va-finanta-sf-ul-centurii-ocolitoare-a-municipiului-marghita/

[citeste mai mult]
Contractarea SF ului pentru Parc Industrial Tamaseu 14-08-2020

         A fost semnat contractul pentru elaborarea SF + PUZ la obiectivul de investiții Parc Industrial Tămășeu, valoarea contractului ridicându-se la 67.693 lei + TVA


https://agentianewsbihor.ro/2020/08/07/avanseaza-proiectele-parcuri-industriale-bihor/

[citeste mai mult]
Transparenta decizionala Proiect de regulament in dezbatere publica 28-07-2020

              Se află în dezbatere proiectul de hotărâre referitor la aprobarea Regulamentului privind circulația pe drumurile publice județene a vehiculelor rutiere cu greutăți și/sau dimensiuni de gabarit care depășesc limitele maxime prevăzute de O.G. nr.43/1997 privind regimul drumurilor.


https://agentianewsbihor.ro/2020/07/23/informare-de-presa-13/

[citeste mai mult]
Retro Rally 2020 incheiat 20-07-2020

         Și în acest an, AMD Bihor a fost partenerul principal al organizatorilor competiției destinate mașinilor de epoca, localitățile principale promovate în cadrul ”Drumul Vinului 2020” fiind Diosig și Sălacea.


https://agentianewsbihor.ro/2020/07/19/volkswagen-mk1-cel-mai-bun-la-raliul-drumul-vinului-2020/


[citeste mai mult]
Parcul Industrial Sacueni realizat in proportie de 60 de procente 20-07-2020

          Investiția CJ Bihor în crearea Parcului Industrial de la Săcueni este în grafic, lucrările executate de asocierea SC Drumuri Orășenești S.A. & Luxten Lighting SA fiind realizate în proporție de 60%.


https://agentianewsbihor.ro/2020/07/20/parcul-industrial-sacueni-realizat-in-proportie-de-60/


[citeste mai mult]
Lucrari incheiate la proiectul transfrontalier RoHu 14-07-2020

       A avut loc recepția lucrărilor centrului de formare profesională din Episcopia Bihor. Acesta va fi dedicat dezvoltării domeniului turismului în cadrul parteneriatului dintre AMD Bihor și diverse organizații / instituții din Bihor și Hajdú-Bihar


https://agentianewsbihor.ro/2020/07/13/s-a-facut-receptia-lucrarilor-la-centrul-indoor-si-outdoor-de-formare-profesionala-episcopia-bihor/

[citeste mai mult]
Incepe o noua editie a Targului Mesterilor Populari 14-07-2020

         Cea de-a 27 ediție a evenimentului va fi organizată în condiții speciale. Între 17-19 iulie, în Parcul Nicolae Bălcescu vor expune meșteri care realizează ceramică, podoabe, porturi populare, obiecte din sticlă, plante medicinale și turtă dulce.


https://agentianewsbihor.ro/2020/07/13/incepe-o-noua-editie-a-targului-mesterilor-populari/

[citeste mai mult]
Au fost finalizate lucrarile pe DJ 767 I 01-07-2020

               Conducerea CJ Bihor a fost prezentă la predarea lucrărilor de modernizare a drumurilor județene ce leagă UAT-urile Oradea - Paleu - Cetariu.


https://agentianewsbihor.ro/2020/06/29/s-au-finalizat-lucrarile-pe-dj-767-i/

[citeste mai mult]
Un nou mandat interimar pentru C.A. la Aeroport 01-07-2020

            Plenul C.J. Bihor a votat aceeași componență pentru administratori ai R.A. Aeroport Internațional Oradea, mandatul acestora fiind din nou de 4 luni, cu posibilitate de prelungire cu alte 2 luni.


https://agentianewsbihor.ro/2020/06/30/termen-6-luni-pentru-desemnarea-unui-consiliu-de-administratie-definitiv-la-aeroportul-oradea/


[citeste mai mult]
Lucrari pe DJ 764 17-06-2020

        Pe sectorul de drum județean cuprins între localitățile Aștileu și Roșia, constructorul execută, în această perioadă, casete de lărgire carosabil și podețe. Valoarea contractului de execuție este 78.7 milioane lei (fără TVA).


https://agentianewsbihor.ro/2020/06/17/lucrari-in-desfasurare-pe-dj-764/[citeste mai mult]
Au inceput lucrarile la Drumul Apuseni 17-06-2020

         Pe sectorul de drum județean 108k, Remeți – limită de județ Cluj (Valea Drăganului), au început lucrările de reabiliatare și modernizare.


https://agentianewsbihor.ro/2020/06/17/au-inceput-lucrarile-la-drumul-apuseni/

[citeste mai mult]
Lucrari la scolile din Bihor 03-06-2020

        Modernizarea și dezvoltarea sistemului de învățământ în județ sunt desfășurate prin proiecte ale ADD Bihor cu o valoare de 450.000 lei + TVA pentru fiecare unitate școlară în parte.


https://agentianewsbihor.ro/2020/05/29/la-beius-investitiile-finantate-de-consiliul-judetean-ajung-la-79-milioane-lei/?fbclid=IwAR0UIqBz0kcjNJqIZaskpAhisVPy4PwOHsAMJ7fPvNuKkr86jWl7kkjgjd4

[citeste mai mult]
Finantare pentru SF urile centurilor 03-06-2020

         În cadrul AGA a Agenției de Dezvoltare Durabilă a fost aprobat finanțarea studiilor de fezabilitate pentru 3 UAT-uri membre ale asociației.


https://agentianewsbihor.ro/2020/05/29/trei-uat-uri-primesc-bani-pentru-demararea-proiectelor-pe-infrastructura-rutiera/

[citeste mai mult]
Bugetul pentru institutiile de cultura redus de autoritatile centrale 17-05-2020

       Deși și-a luat angajamentul ca, începând cu anul 2020, să susțină o parte din cheltuielile de funcționare a instituțiilor de cultură ale UAT-urilor, Guvernul nu va mai repartiza bugetul promis, punând în dificultate cele trei instituții de spectacole ale CJ Bihor


https://agentianewsbihor.ro/2020/05/15/buget-mai-mic-pentru-institutiile-de-cultura/

[citeste mai mult]
Bazinul didactic de la Sacueni aproape de finalizare 17-05-2020

       Proiectul ADD Bihor de la Săcueni este finalizat în proporție de 75%. Valoarea investiției se ridică la 4,8 milioane lei.


https://agentianewsbihor.ro/2020/05/15/bazinul-didactic-de-inot-de-la-sacueni-aproape-de-finalizare/

[citeste mai mult]
ADI Ecolect a semnat contractul de gestiune pentru lotul 1B 27-04-2020

         Prin contractul semnat săptămâna trecută, pe o perioadă de 8 ani, RER Vest se obligă să colecteze, transporte și să sorteze deșeurile de pe raza a 25 de comune din jurul Oradiei.


https://agentianewsbihor.ro/2020/04/23/a-d-i-ecolect-a-semnat-joi-contractul-cu-rer-vest-pentru-colectarea-deseurilor-in-zona-metropolitana-extinsa/

[citeste mai mult]
Au inceput finantarile pentru proiectele societatii civile 27-04-2020

          În cadrul programului de finanțare a proiectelor societății civile, DSC Bihor a aprobat în prima sesiune de finanțare 48 de proiecte ale ONG-urilor locale.


https://agentianewsbihor.ro/2020/04/27/au-inceput-finantarile-pentru-proiectele-societatii-civile/


[citeste mai mult]
Au fost finalizate lucrarile la Parcul Industrial Tileagd 13-04-2020

       A avut loc recepția lucrărilor la Parcul Industrial Tileagd, o primă investiție de profil pentru microregiunile județului Bihor, axată pe capacitarea zonei Văii Crișului Repede pentru a fi atractivă investițiilor majore.


https://agentianewsbihor.ro/2020/04/10/au-fost-receptionate-lucrarile-la-parcul-industrial-tileagd/

[citeste mai mult]