Contact

Orizont Speciális Oktatási Központ Nagyvárad

Itthon > Alárendelt intézmények > Orizont Speciális Oktatási Központ Nagyvárad

Conducere:
Marusca Ioana, Igazgató
Turcus Valentina-Sanda, Aligazgató

Contact:

Nagyvárad, Traian Lalescu utca 1 sz.

0259-411865

0259-411865

cseiorizont.oradea@yahoo.com

cseiorizont.ro

Általános leírás

A nagyváradi Orizont Speciális Oktatási Központ igyekszik megtartani saját egyéniségét a hagyományos értékekből kiindulva, értékesítve és fejlesztve az emberi és anyagi erőforrásokat, megalapozva az iskolát, mint olyan intézményt, ami egyenlő esélyeket biztosít a speciális oktatási körülményeket igénylő diákok számára, hogy sikeresen beilleszkedhessenek a társadalmi életbe.

A központ egy fontos iskolai egység a speciális oktatási rendszerben, amely speciális oktatási és terápiás körülményeket biztosít az erre rászoruló gyerekek számára Nagyvárad területén, és a környező települések lakói számára, elemi osztályok és gimnáziumi szinten, segítve a beilleszkedésüket az optimális szakmunkásképző rendszerbe, vagy olyan oktatási intézményekbe, amelyek megfelelnek képességeiknek, az esélyegyenlőség elvének, és az egyenlő oktatási körülmények kihasználása szempontjainak.

A 2017-2018-as tanévtől a központ magában foglalja az 1-e számú Mezőtelegdi Speciális Oktatási Központ diákjait is, folytatva ezen csoportok oktatási tevékenységét Mezőtelegden.

Az iskola célja a gyerekek oktatáshoz és fejlesztéshez való jogainak megismertetése, kompenzálás, ismertetés és rehabilitáció által. A nehézségekkel küzdő gyerekek és fiatalok nyitott szellemű iskolákba lesznek befogadva, barátságos, toleráns és demokratikus környezetbe, diszkrimináció és kiközösítés nélkül, olyan környezetbe, amelyben ők is értékesek és beilleszthetőek.

A központ a 2-es és 3-as számú speciális oktatási központok egybeolvasztásából jött létre  2010 szeptemberében.

A szolgáltatások haszonélvezői:

 • A speciális oktatási körülményeket igénylő diákok a különleges oktatási rendszerből
 • A speciális oktatási körülményeket igénylő diákok a közoktatási rendszerből
 • A gyerekek szülei és jogos képviselőik
 • Az oktatási személyzet a speciális, valamint a közoktatási rendszerből
 • Pedagógiai gyakorlaton lévő egyetemisták
 • A helyi közösség olyan résztvevői, önkéntes diákok, akik alapítványoknak, kereskedelmi egységeknek, vagy nonprofit szervezeteknek dolgoznak a segítő szakmában

Oktatási ajánlatok:

 • A hiányosságok, nehézségek és zavarok korai felismerése és azonosítása, a közösségi oktatásban résztvevő diákok diagnosztizálása és tanácsadása.
 • A nyelvi és viselkedési zavarok terápiás kezelése, az ABA, PECS, ADHD, Down szindrómás és autista gyerekek kezelése, orvosi mozgásfejlesztés, pszichomotoros stimuláció, érzékszervi fejlesztések, hallássérült gyerekek beiskolázása, jelnyelvi oktatás.
 • Személyre szóló beavatkozási programok kifejlesztése, mentális sérülésekkel küzdő gyerekek iskolakezdésének biztosítása
 • Életrajzok kidolgozása könnyű és közepes mentálisan sérült gyerekek és osztályaik számára közoktatási iskolákban, valamint szakszolgáltatások biztosítása iránymutató tanárok segítségével.
 • A helyhez kötött gyerekek beiskolázása és terápiák a fejlesztésükre saját otthonaikban, oktatási akciók: kábítószer-ellenes, dohányzásellenes és környezettudatossági akciók formájában.
 • Pszichológiai tanácsadás a diákok számára, tanácsadás a szülőknek, iskolai és szakmai továbbtanulási lehetőségek bemutatása

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor