Contact

Încep lucrările la centurile din Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Acasă > Infrastructură > Încep lucrările la centurile din Oșorhei, Nojorid și Sântandrei

Astăzi, 14 februarie, Consiliul Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv Nojorid, Oșorhei și Sântandrei.

În vederea stabilirii modului în care vor fi desfășurate efectiv lucrările, echipele tehnice ale Consiliului Județean, proiectanților, constructorilor și verificatorilor s-au deplasat în teren luni, în data de 13 februarie, când au fost predate constructorului amplasamentele.

În aceste zile constructorul lucrează la organizarea de șantier și își pregătește începerea lucrărilor. Acestea vor începe treptat, de săptămâna viitoare. Mulțumesc constructorilor și proiectanților pentru mobilizare! Pentru a putea lucra pe tot amplasamentul, beneficiem de sprijinul Primăriilor Oradea, Sântandrei, Nojorid și Oșorhei”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că în 2 februarie s-au semnat contractele pentru execuția lucrărilor cu PORR Construct. Un contract prevede execuția lucrărilor pe Lotul 1: Centura Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), iar cel de-al doilea, execuția lucrărilor pe Lotul 2: Centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km). 

Valoarea contractului pentru Lotul 1 este de 108.275.129,09 lei, fără TVA, iar al contractului pentru Lotul 2, de 84.394.118,95 lei, fără TVA. Termenul de execuție a fost stabilit la 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea pentru proiectul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea” va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027.

Anterior S-a lansat licitația pentru construirea Centrului Cultural Multifuncțional

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor