Contact

Indicatorii tehnico – economici pentru drumul Padiș – Ic Ponor, aprobați

Acasă > Infrastructură > Indicatorii tehnico – economici pentru drumul Padiș – Ic Ponor, aprobați

Consiliul Județean Bihor a aprobat marți, 26 octombrie, în ședința ordinară, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului dintre Padiș și Ic Ponor.

Drumul județean este în prezent pietruit și se află într-o stare degradată, necorespunzătoare pentru circulația în condiții de siguranță.

Proiectul propus de Consiliul Județean Bihor presupune modernizarea a 9,75 de kilometri. Carosabilul va avea o lățime de 5,5 metri, cu două benzi, câte una pe sens. Potrivit Studiului de Fezabilitare, valoarea totală estimată a investiției este de 108.299.891,32 lei, cu TVA.

Acest drum va face legătura între cele două județe, Bihor și Cluj. În etapa următoare vrem să facem o legătură de la acest drum spre localitatea Gârda de Sus din județul Alba. Credem că dincolo de dezvoltarea rețelei rutiere, existența unui asemenea drum va contribui și la dezvoltarea turistică a Munților Apuseni”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședinte al CJ Bihor, în conferința de presă anterioară ședinței ordinare.

Modernizarea acestui tronson face parte dintr-un plan de dezvoltare a Munților Apuseni. Vă reamintim că a fost încheiat un acord de parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Consiliile Județene Alba și Cluj pentru realizarea unor proiecte de infrastructură rutieră, de punere în valoare a zonei carstice și de promovare a tradițiilor și meșteșugurilor locale.

Anterior Parcurile industriale din Aleșd și Beiuș | Terenurile, solicitate primăriilor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor