Contact

Stadiul lucrărilor la Centura Sânmartin

Acasă > Infrastructură > Stadiul lucrărilor la Centura Sânmartin

Începute la jumătatea lunii octombrie 2022, lucrările la Centura Sânmartin avansează într-un ritm susținut, în ciuda temperaturilor reduse din ultima perioadă. 

Până în prezent au fost executate lucrări atât la nivelul terasamentelor (decapare, săpătură, îmbunătățire teren de fundare, așternere strat de formă și strat de fundație balast), cât și la nivelul podurilor (au fost executați 65% dintre piloții forați, a început execuția fundației pasajului din Băile 1 Mai și, totodată, au fost montate 50% dintre elementele prefabricate aferente podețelor).

În perioada următoare vor fi realizate lucrări pentru relocarea utilităților existente și vor continua lucrările la nivelul terasamentelor și podurilor.  Constructorii își propun ca în vara acestui an să toarne primul strat de asfalt.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km, cu bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din CONSTRUCTII ERBASU S.A. – lider de asociere, VAHOSTAV-SK, a.s. – DRUMURI ORASENESTI S.A. – PROCONS GROUP SRL. Termenul de execuție a drumului este de 12 luni.

Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

(Sursă foto: CONSTRUCȚII ERBAȘU SA)

Anterior Finanțare prin PNRR pentru reabilitarea unor clădiri ale DGASPC

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor