Vacanța de iarnă, în munții din Bihor

Acasă > Turism > Vacanța de iarnă, în munții din Bihor

Datorită munților pitorești, fragmentați de văi cu sectoare de chei și defilee sălbatice, a izvoarelor termale și a câmpiilor străbătute de râuri meandrate, Bihorul este destinația turistică perfectă pentru o vacanță activă.

Pasionații de drumeție pot străbate Munții Bihor, Vlădeasa, Pădurea Craiului și Codru – Moma pe poteci marcate care travesează locuri de un pitoresc aparte, precum: Platoul carstic Padiș, Valea Boga, Valea Sighiștelului, Defileul Crișului Repede, Valea Iadului etc. Cei care vor să practice activități pline de adrenalină (rafting, kayaking, canyoning, tiroliană, via ferrata) se pot aventura cu ambarcațiunile pe apele Crișului Repede, pot surmonta abrupturi naturale spectaculoase folosind tehnici de alpinism sau pot folosi traseele de via ferrata.

Județul Bihor are două stațiuni îndrăgite de iubitorii sporturilor de iarnă: Vârtop și Stâna de Vale.

Satul de vacanță Vârtop este situat în inima Munților Bihor, la 1150 m altitudine, la granița dintre județele Bihor și Alba, pe drumul național DN75. Există 3 pârtii de schi; două sunt dotate cu teleschi și una, cu telescaun modern, cu patru locuri. Cea mai populată este pârtia Piatra Grăitoare, cu o lungime de 1880 metri, cu grad de dificultate  mediu și dificil. Detalii aici.

Stâna de Vale este una dintre cele mai vechi stațiuni climatice  montane din țară. Situată la altitudinea de 1102 m., în depresiunea omonimă, Stâna de Vale este atractivă datorită aerului  puternic ionizat, a izvoarelor de apă minerală, a cascadelor uluitoare, precum și a peisajelor pitorești ce pot fi admirate de pe traseele montane specifice Munților Apuseni. Detalii aici.

Cei care preferă căldura, pot să profite de bazinele de înot cu apă termală oferite de hotelurile din stațiunile balneare Băile Felix și Băile 1 mai sau Oradea, care are un Aquapark acoperit, Nymphaea.

Anterior Drumul Expres Arad – Oradea | A fost aprobat Studiul de Fezabilitate

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor