Contact

A Bihar Megyei Tanács finanszírozásával járműveket és felszereléseket kapott a tűzoltóság

Itthon > Uncategorized > A Bihar Megyei Tanács finanszírozásával járműveket és felszereléseket kapott a tűzoltóság

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke részt vett a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség által szervezett eseményen, amelyen bemutatták a katonai tűzoltók új, speciális járműveit, felszereléseit.

A Bihar Megyei Tanács által biztosított összegből három Abroll típusú víztartállyal ellátott, vízszállító járművet vásároltak 2021 végén. Ezekre hordozható vízszivattyú és vízágyúk vannak felszerelve. Egy Abroll típusú konténer 12 ezer liter vizet tud szállítani, ami a tűzoltáshoz szükséges.  A Bihar Megyei Tanács mintegy 450 ezer lejt különített el a költségvetésből erre a beruházásra.

„Ezek az új járművek, speciális eszközök és felszerelések lehetővé teszik a katasztrófavédelmi egységek gyorsabb és hatékonyabb közbelépését, kevesebb idő alatt lehet majd eloltani a tűzet, nagyobb vízmennyiség áll a  tűzoltók rendelkezésére. A közeljövőben a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelősége további felszereléseket kap az európai uniós finanszírozású Ro-HU 449-es egészségügyi stratégiai projekt révén”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az európai uniós finanszírozású, határokon átnyúló RO-HU 449-es projekt révén a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség a következő speciális felszerelésekhez jutott hozzá:

  • 1 keresésre és mentésre használható speciális jármű
  • 1 keresésére és mentésre használható drón
  • 2 hő- és infravörös kamera
  • 5 automata defibrillátor
  • 10 keresésre és mentésre használható mentőcsomag
  • 2 többparaméteres betegmonitor defibrillátorral
  • 2 világító ballon
  • 1 világító oszlop

Sorin Caba dandártábornok, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője volt az esemény házigazdája A felügyelőség nagyváradi, Kert utcai székhelyén megtartott rendezvényen jelen volt Dumitru Țiplea, Bihar megye prefektusa és  dr. Hadrian Borcea, az UPU-SMURD sürgősségi gyorsmentőszolgálat vezetője is.

Előző Folytatódnak a hulladéktárolók építésének munkálatai a megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor