Contact

A Bihar Megyei Tanács haszongépjárműveket vásárolt a kutyamenhelyeknek

Itthon > Uncategorized > A Bihar Megyei Tanács haszongépjárműveket vásárolt a kutyamenhelyeknek

A belényesi, a margittai és a nagyszalontai kutyamenhelyek jelenleg 75-80 százalékban készültek el. A kivitelezőknek még el kell készíteniük a bejárati kapukat, a tetőzetet és a kenneleket.

A Bihar Megyei Tanács két Wolkswagen Transporter márkájú haszongépjárművet vásárolt meg, egyenként 47.025 lejért, egy Opel Vivarot 37.950 lejes értékben, valamint három pótkocsit egyenként  20.650 lejes értékben.

A Bihar Megyei Tanács július 28-i rendes ülésén megszavazott határozat szerint  a megyei önkormányzat átadja a gépjárműveket a belényesi, a margittai és a nagyszalontai polgármesteri hivataloknak. Az autók és a pótkocsik átadás-átvételekor a felek öt évre szóló haszonbérleti szerződést kötnek, amelynek időtartama meghosszabbítható.

Mint ismeretes az élesdi kutyamenhely április óta működik. Az épület tíz fedett részből  áll, ezek közül hat 3 x 2,5 méter, a többi pedig 1,6 x 1,6 méter. Ezekbe elhelyeztek tálkákat a víznek és az eledelnek, valamint ketreceket. Létesítettek játszó- és sétáló területet is, mintegy 17×7 méteren. Közművesítették és hálóval körbekerítették a létesítményt. A menhely kialakítása 372.253,17 lejbe került, ebből a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása 370.414,87 lej. 

A Bihar Megyei Tanács 2021. március 30-i soros ülésén jóváhagyta, hogy a megyei önkormányzat együttműködési megállapodást kössön az élesdi, a nagyszalontai, a margittai és a belényesi polgármesteri hivatalokkal, valamint a Nagyváradi Közterület-fenntartó ZRT.-vel kutyamenhelyek létesítésére.

A megállapodás alapján a Bihar Megyei Tanács finanszírozza négy kutyamenhely építését a helyhatóságok által biztosított területeken, illetve minden menhelynek vásárolnak egy-egy haszongépjárművet is a befogott kóbor kutyák szállítására.

A polgármesteri hivatalok saját szakszolgálatokat hoznak létre, cégeket bízva meg a menhelyek kezelésével. Ugyanakkor szerződéseket kötnek a szomszédos területi-közigazgatási egységekkel a kóbor ebek begyűjtésére. A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő települések szerződést köthetnek a Nagyváradi Közterület-fenntartó ZRT.-vel, a többi település pedig a belényesi, a margittai, a nagyszalontai és az élesdi szakszolgálattal a kóbor kutyák begyűjtéséről. 

Előző Tanügyminiszteri munkalátogatás az épülő speciális oktatási központnál

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor