Contact

Aláírták a diófási pszichiátriai kórház épületeinek felújítására vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a diófási pszichiátriai kórház épületeinek felújítására vonatkozó szerződést

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke október 19-én, az intézmény székhelyén aláírta a diófási pszichiátriai kórház tervezési és felújítási munkálataira vonatkozó szerződést.  

A „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű beruházás magába foglalja annak az öt épületrésznek a felújítását, amelyekben a diófási pszichiátriai kórház, valamint a diófási egészségügyi-szociális ellátóközpont működik

A beruházás legfontosabb célkitűzése, az ingatlanok energetikai hatékonyságának növelése, az éves energiafogyasztás csökkentésével, valamint a környezetvédelemi szempontok figyelembe vétele az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése által. Ezen célkitűzések megvalósítása érdekében hőszigetelik az ingatlanokat, kicserélik a fűtés- és az elektromos hálózatot, valamint korszerűsítik a mosdókat.  

            A szerződés szerint a következő épületrészeket újítják fel:

– A épület –C5-ös épületrész – épületmagasság A+F+3E, Tcd=7115 négyzetméter;

  • B épület –C2-es épületrész – épületmagasság F+3E, Tcd=3255mp;
  • Raktár (Műhely) –C9-es épületrész – épületmagasság F, Tcd=282mp;
  • C-D épület –C1-es épületrész – épületmagasság F+1E, Tcd=890mp.

A beruházás kivitelezését a Manelli Construcții Generale Kft. (fővállalkozó), a Manelli Impresa Kft. és a  Interactive Design Kft. cégekből álló konzorciumra bízták. A szerződés értéke  18.908.818,79 lej áfa nélkül,  a kivitelezés időszaka 24 hónap.

A „Diófási Pszichiátriai Kórház épületei energetikai hatékonyságának növelése és rehabilitációja” elnevezésű projekt megvalósítására a PNRR 5. szegmense, amely az úgynevezett „Felújítási hullám” keretében kértek támogatást. Ez a program 2. prioritási tengelye, amely a „Középületek részleges vagy teljes energetikai felújítására” vonatkozik.

Mint ismeretes idén januárban írták alá a finanszírozási szerződést, a támogatást az Országos Helyreállítási Program keretéből biztosítják.

Előző Florica Bradu könyvbemutatója Románia parlamentjében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor