Contact

Aláírták a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk kivitelezésére vonatkozó szerződéseket

Itthon > Uncategorized > Aláírták a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi körgyűrűk kivitelezésére vonatkozó szerződéseket

A Bihar Megyei Tanács székhelyén február 2-án aláírták a Nagyváradi Metropolisz Övezetben építendő körgyűrűk kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződéseket. A dokumentumokat Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, valamint Emanuel Reitmaier, a tendert megnyerő PORR CONSTRUCT cég temesvári részlegének infrastruktúra- és műszaki igazgatója látta el kézjegyével.  

A tendert két útszelvényre írták ki. Az egyik szerződés az első útszelvény kivitelezési munkálataira vonatkozik: a fugyivásárhelyi körgyűrű kialakítására (5,8 kilométeres hosszúságban) és a Fugyivásárhely-Kiskopács közti 767E jelzésű megyei út korszerűsítésére (12,7 kilométer), a másik szerződés pedig a biharszentandrási (5 kilométer) és a nagyürögdi (8,4 kilométer) körgyűrűk építésére.

„Ez egy nagyon fontos projekt a Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő települések számára, ugyanis az agglomerációban a legnagyobb a közúti forgalom és ott keletkezik a legtöbb közlekedési dugó. Köszönöm a fugyivásárhelyi, a biharszentandrási és a nagyürögdi polgármester támogatását és segítségét a projekt megvalósításában. Mindannyiunk érdeke, hogy a lehető legrövidebb időn belül nagyon jó minőségű munkálatokat végezzen a kivitelező cég, ily módon kevesebb időt fog igénybe venni az érintett területeken történő áthaladás, valamint csökken majd a zajszint és a környezetszennyezés mértéke. Tehát alapvetően sokkal jobbak lesznek a körülmények Bihar megyében”, közölte Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

Az első beruházás esetében a szerződés értéke 108.275.129,09 lej áfa nélkül, a másodiknál pedig 84.394.118,95 lej áfa nélkül. A megbízási szerződéseket 2023. február 2-án fogják aláírni, a fellebbezési időszak letelte után. A kivitelezés határideje 18 hónap a munkálatok megkezdésére vonatkozó rendelkezés kibocsátásától.

A finanszírozást vissza nem térítendő pénzforrásokból biztosítják, a 2021-2027 Regionális Operatív Program keretében.

 „A kivitelező céggel egyeztetett ütemterv szerint a munkálatok esetében négy telephelyet hoznak létre. Terveink szerint a következő napokban adjuk ki a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést, azt követően, hogy a cég létrehozza a garanciaalapot”, tette hozzá Mircea Mălan

A szerződés aláírásakor jelen volt Ioan Gligor, Fugyivásárhely község polgármestere Ioan Mărcuș, Biharszentandrás község polgármestere, valamint Cristian Tripa, Nagyürögd község alpolgármestere is.

Előző Együttműködési megállapodás egy regionális adatfelhő kifejlesztéséről

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor