Contact

Aláírták a margittai ipari park építéséről szóló szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a margittai ipari park építéséről szóló szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke aláírta „A Margittai Intelligens Szakosodási Park létrehozása” elnevezésű beruházás tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződést, amelyre a Margittai Polgármesteri Hivatalban került sor. Az eseményen részt vett Marcel Sas – Adăscăliții, Margitta polgármestere is.

A projektet a Leko Construct Kft.– Inteco Holdin Kft. –Electro Excel Green Consulting Kft.– Rono Aqua Kft. –Caloria Kft. Cégekből álló konzorcium fogja megvalósítani. A szerződés értéke 21.753.095,89 lej áfa nélkül.

A beruházás 10 hónap alatt kell elkészüljön, ebből négy hónapot vesz igénybe a tervezés és a szükséges engedélyek beszerzése, és hat hónapot pedig a munkálatok kivitelezése.

”Az infrastruktúra kiépítése mellett a jövő hónapban kiírjuk a tendereljárást a 11,5 hektáros összterületű park telkeinek koncesszióba adására. Az ipari parkban területet bérlő cégek számára nagy előny, hogy európai uniós forrásokból is részesülhetnek. Több mint 4,2 millió euró áll majd cégek rendelkezésére, amely összegből társfinanszírozzuk a parkban megvalósuló beruházásokat. A kivitelezési munkálatok finanszírozása 40 százalékban európai uniós forrásokból történik, 60 százaléka pedig a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Margittai Polgármesteri Hivatal 11,49 hektáros területet bocsátott a Bihar Megyei Tanács rendelkezésére egy ipari park kialakításának céljából. A telek Margitta délnyugati részén helyezkedik el, Margitta Monospetri felőli bejáratánál, a 19B jelzésű országút bal oldalán. A park bejárata a  Ion Luca Caragiale utca felől közelíthető meg, majd a Bujorului és a Gării utcákból.

Az ipari parkok infrastruktúrájának kialakítása a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb. 

A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település (Élesd, Belényes, Margitta, Vaskohsziklás) önkormányzatával.

A finanszírozási szerződés értéke 6,2 millió euró, ebből az összegből 4,2 millió eurós költségvetést különítettek el a rezidens vállalkozások számára.

Előző Kezdetét veszi a Takarítás hónapja Bihar megyében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor