Contact

Aláírták a metropolisz-körgyűrű finanszírozására vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a metropolisz-körgyűrű finanszírozására vonatkozó szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke aláírta a metropolisz-körgyűrű kivitelezésének finanszírozási szerződését a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium székhelyén. Ez a projekt az Anghel Saligny Országos Beruházási Program  keretében valósul meg..

Az Anghel Saligny kormányzati program keretéből 40 millió eurót biztosítanak az új út társfinanszírozására, a maradék összeget pedig a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatala különíti el a saját költségvetéséből. A szerződésben szereplő munkálatok értékének függvényében, a helyi költségvetésekből biztosítandó források 10-12 millió eurót tesznek ki”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A metropolisz-körgyűrű 17 kilométer hosszú lesz, és menetirányonként egy-egy sávval fog rendelkezni. A kivitelezési munkálatok két ütemben fognak zajlani. Az első szakasz hossza 9 kilométeres lesz, a Nagyürögdtől és a 76. számú országút felett építendő viadukt között fog húzódni, a Félixfürdő kijárata felőli részig. A második útszakasz ettől a völgyhídtól kezdődik és Fugyivásárhelyig tart, megkerülve Püspökfürdő és Alkér településeket.

A PORR Construct cég nyerte a metropolisz- övezetbeli körgyűrű második szelvényének (a Fugyivásárhely- Félixfürdő közötti szakaszának) tervezésére és kivitelezésére kiírt tendert. A tervezési munkálatok megkezdésére április 27-én bocsátottak ki rendelkezést. A tervek nyárra kell elkészüljenek. Ezt követően hozzá lehet fogni a kivitelezési munkálatokhoz.

Az első útszakasz megvalósítására, amely Félixfürdő és Nagyürögd között található, hét ajánlat érkezett. A pályázatok elbírálása folyamatban van, a közeljövőben sor kerül a nyertes cég kijelölésére. 

Mint ismeretes a projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal egy Közösségek Közti Fejlesztési Egyesületet hozott létre, valamint együttműködési megállapodást kötöttek a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

Előző <strong>Munkamegbeszélés a szállításügyi minisztérium és a Bihar megyei helyhatóságok képviselői között</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor