Contact

Aláírták a szerződést a Multifunkcionális Kulturális Központ építésére

Itthon > Uncategorized > Aláírták a szerződést a Multifunkcionális Kulturális Központ építésére

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, valamint az egyetlen ajánlattévő cég és a tendert megnyerő CONSTRUCȚII ERBAȘU cég képviselője február 23-án aláírták a nagyváradi Multifunkcionális Kulturális Központ kivitelezésére vonatkozó szerződést.  

Az eseményen részt vett Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A projekt tartalmazza az épület kivitelezését és a közművesítés kiépítését, a bekötőutak, a sétányok és a járdák elkészítését, valamint a zöld övezetek kialakítását. A szerződés értéke 122.284.127,49 lej áfával együtt, a munkálatok kivitelezésének határideje pedig 32 hónap.

„Terveink szerint március elején bocsátjuk ki a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendelkezést, azt követően, hogy a kivitelező benyújtja a jóteljesítési garanciát. Ezt követően kialakítják az építkezési területet, és március végén, de legkésőbb április elején elkezdődhet a központ építése”, közölte Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke

Az ingatlanegyüttes a következő helyiségekből áll: az 1244 négyzetméteres alapterülettel rendelkező nagyterem 1077 ülőhellyel, amiből 22 ülőhelyet a fogyatékkal élő személyek számára alakítottak ki, a színpad, egyéb színpadi terek és a művészek által használt terek, két multifunkcionális kisterem, amelyek összterülete mintegy 607 négyzetméter,az előcsarnok körülbelül 1630 négyzetméteres helyiségek, ide tartozik például az alagsori rész és egy kulturális jellegű közösségi munkavégzésre alkalmas terület.  Közélelmezési egységek is lesznek a központban.

A kulturális központ építése helyszínének összterülete 17.778 négyzetméter. A beépített terület mintegy 10.450 négyzetméter, az épület teljes hasznos területe pedig körülbelül 8.015 négyzetméter.

A projektet európai uniós forrásokból finanszírozzák, az erre vonatkozó pályázatot a Románia-Magyarország határon átnyúló program keretében nyújtják be.

A nagyváradi multifunkcionális kulturális központ a Bihorul Sportiskola, a Partenie Cosma Közgazdasági Főgimnázium, a Gheorghe Şincai Bihar Megyei Könyvtár, a Körösvidéki Múzeum, a Területi Munkafelügyelőség, az Állami Számvevőszék leendő új székhelye és a Făgărașului utca által határolt területen fog felépülni.

A létesítményben előadásokat, koncerteket vagy kongresszusokat lehet majd szervezni, hozzájárulva ezáltal Nagyvárad és Bihar megye kulturális, üzleti és tudományos jellegű turisztikai szolgáltatásainak bővítéséhez.

Mint ismeretes a beruházás műszaki tervét, az ötletpályázatot megnyerő cég, a Stefano Pozzi & Partners Kft. készítette el.

Előző Aláírták a 79. számú országút szakaszának négysávosra szélesítésére vonatkozó kivitelezési szerződését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor