Contact

Aláírták a vaskohsziklási ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Itthon > Uncategorized > Aláírták a vaskohsziklási ipari park kivitelezésére vonatkozó szerződést

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke május 7-én aláírta a Vaskohsziklási Intelligens Szakosodási Park kivitelezésére vonatkozó szerződést. A vaskohsziklási vározházán megtartott eseményen jelen volt Iulian Balaj, vaskohsziklás polgármestere is.

A munkálatok kivitelezésével a Precon Transilvania Kft. (fővállalkozó) és a  Citadina 98 cégekből álló konzorciumot bízták meg. A szerződés értéke 17.900.370,36 lej áfa nélkül, a kivitelezés időtartama pedig 6 hónap.

 „A vaskohsziklási ipari park egyfajta gazdasági horgonya lesz a térség fejlesztésének. Mint ahogy ez Nagyváradon is történt, a megyében kiépítendő ipari parkok hálózata által a munkahelyek közelebb kerülnek majd a lakosokhoz. A kivitelezési munkálatok mellett elindítjuk a parkban lévő 25 parcella koncesszióba adására vonatkozó eljárást.  A parkban telket bérlő cégeknek 4,4 millió eurós európai uniós finanszírozás áll rendelkezésükre” jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az ipari park infrastruktúrájának kialakítása a következő munkálatokat foglalja magába: a bekötőutak és belső úthálózat kialakítását, a víz- és áramellátás biztosítását, a földgázhálózat létesítését, a közvilágítás biztosítását stb.

A projektet a vaskohsziklási polgármesteri hivatal indította el, azáltal, hogy elkészítette az ipari park megvalósíthatósági tanulmányát. A beruházás folytatása érdekében a Bihar Megyei Tanács átvette a projekt megvalósítására kijelölt területet, amely 13, 6 hektáros, és 25 telekre van felosztva. Ezek területe 1.800 és 9.000 négyzetméter között változik. A vaskohsziklási ipari park közvetlenül kapcsolódni fog a 75. számú országúthoz.

Mint ismeretes már aláírták a megyében létesítendő négy új ipari park finanszírozási és kivitelezési szerződését, amelyek Élesden, Belényesen, Margittán és Vaskohszikláson épülnek meg.

A finanszírozást európai uniós alapokból biztosítják a Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében, ebből fedezik a beruházás 40 százalékát, a 60 százalékát pedig a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből fizetik ki.   A beruházások megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO) és az érintett négy település (Élesd, Belényes, Margitta, Vaskohsziklás) önkormányzatával.

Előző Korszerűsítik a Váraduzsopa-Nyárló közötti megyei útszakaszt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor