Contact

Aláírták a volt poliklinika épületfelújítási szerződését

Itthon > Uncategorized > Aláírták a volt poliklinika épületfelújítási szerződését

Március 25-én írták alá a nagyváradi volt poliklinika (egykori pénzügyi palota) épületének helyreállítására vonatkozó szerződést. Az ingatlan lesz a Bihar Megyei Tanács új székhelye.   

A tendert a Drum Asfalt, a Constructorul Sălard és a  Drumuri Bihor cégekből álló konzorcium nyerte meg.  A munkálatok értéke 29.567.851,26 lej áfa nélkül, a kivitelezés időtartama pedig 31 hónap. A Bihar Megyei Tanács európai uniós pénzforrásokból akarja megoldani a projekt finanszírozását.

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kifejtette: „A továbbiakban átadjuk a helyszínt a kivitelezőnek, hogy előkészítsék a munkálatokat. A kivitelezés április végén veheti kezdetét, és egészen 2024 végéig tart majd. 2025-től már az új székhelyen működhet a Bihar Megyei Tanács. A felújított épületben fog működni az összes osztály, iroda, amelyek jelenleg különböző helyeken találhatóak, mint például a Főépítészeti Hivatal, európai alapok osztálya stb. Csökkeni fognak a működésre fordítandó kiadások. Az ügyintézés is egyszerűsödik, mivel akiknek a Megyei Tanácsnál van dolguk, azoknak nem kell egyik helyszínről a másikra járkálniuk.”

Növelik az épület energiahatékonyságát és úgy újítják fel és alakítják át, hogy az megfelelő legyen a Bihar Megyei Tanács székhelyének, valamint alkalmas legyen az intézmény valamennyi munkatársának a befogadására. A kivitelezők megerősítik a falakat, belső átalakításokat végeznek, felújítják a homlokzatot, korszerűsítik a tetőteret, modernizálják az elektromos és vízhálózatot, valamint a fűtés- és tűzvédelmi rendszert.

A nagyváradi Fő utca 35. szám alatti épület történelmi műemlék, amely Bihar megye- Bihar Megye Tanácsának tulajdonában van. A Bihar Megyei Tanács eddig állagmegőrzési munkálatokat végeztetett el, hogy elkerüljék a fennebb említett nemkívánatos eseményeket.

„Az épület rehabilitációja által megvédjük a város emblematikus örökségét. Nagyvárad egyik legszebb, a háború előtti időszakban, a sétálóutca elejének bal sarkán épült  ingatlana építészeti nevezetesség lesz a helyreállítás után”, tette hozzá Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Előző Új cég a mezőtelegdi ipari parkban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor