Contact

Elkészült a a nagyváradi szálloda építésére vonatkozó műszaki terv

Itthon > Uncategorized > Elkészült a a nagyváradi szálloda építésére vonatkozó műszaki terv

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács tavaly december 21-én aláírta a tendert megnyerő céggel, a CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt.-vel, a szállodaépítésre szánt nagyváradi telek koncessziós szerződését. 

A 3.981 négyzetméteres nagyságú terület a Bihar Megyei Tanács tulajdonában van. A telek a város központi részén található a Körösvidéki Múzeum és a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ közelében. Ez utóbbiban kulturális és szabadidős tevékenységeket fognak szervezni. 

A 1280 négyzetméteres alapterületű, hét emeletes szálloda építése teljes egészében magánbefektetés. Az épületben legtöbb 266 személyt tudnak majd elszállásolni. Összesen 112 szoba lesz, ebből négy lakosztály, és négy szobát pedig a mozgássérültek számára alakítanak ki. A hotelben étterem, bár fog működni, két konferenciateremet alakítanak ki és lesz egy edzőterem is. A szálloda mellett bekötőutat létesítenek a járművek és a gyalogosok számára, valamint 18 férőhelyes parkolót és zöldövezetet is kialakítanak. 

A szálloda öt percnyi sétára van Nagyvárad központjától, a múzeum, a leendő kulturális központ és a megépítendő stadion szomszédságában található. Az elkövetkezendő időszakban ez az övezet, kulturális, oktatási és sportközponttá alakul, ugyanis ezen a három területen hajtanak majd végre beruházásokat.  Ez egy megfelelő helyszín, figyelembe véve a turisták számának növekedését és az ott szervezendő tevékenységeket”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A nyertes ajánlat főbb elemei:

az ajánlott koncessziós díj évi 7,50 euró négyzetméterenként, ami 25 évre vonatkozólag 187,50 eurónak felel meg négyzetméterenként, a tender értelmében a licitáció kezdő értéke évi 7,4 euró volt négyzetméterenként, vagy 25 évre 185 euró négyzetméterenként;

  • a díjszabás mértéke a koncesszióba adott teljes alapterületre vonatkozóan évi 29.857,50 euró azaz 25 évre 746.437,50 euró,  míg a licitáció kezdő ára évi29.460 euró volt, azaz 25 évre 736.500 euró;
  • a licitáció nyertese a szálloda- turisztikai szálláshelyeket biztosító épület megvalósítására áfa nélkül 10.000.000 eurót (ami négyzetméterenként 2.511,93 eurónak felel meg), fektet be, míg a kikiáltási ár 5.971.500 euró volt, azaz 1500 euró négyzetméterenként;

A cég ezen a héten átadta a műszaki tervet, és legkésőbb négy hónapon belül be kell szereznie az építési engedélyt. A kivitelezési munkálatok az engedély megszerzését követő egy hónapon belül kezdődhetnek el. A beruházásnak két év alatt kell elkészülnie.

Előző A megyében létesítendő ipari parkok építésére kértek finanszírozást

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor