Contact

Bihar megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központ

Itthon > Alárendelt intézmények > Bihar megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központ

Vezetőség 

IGAZGATÓ – Miko Simona 

Contact:

Bihar megye, Nagyvárad, George Baritiu utca 9/A, 1-es szoba

0359-462781

0359-190196

cjraebihor@yahoo.com

Általános leírás 

A Bihar Megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központ egy olyan oktatási intézmény, amely arra szakosodott,  hogy felkínáljon, összehangoljon és megfigyeljen olyan különleges nevelési, oktatási szolgáltatásokat gyerekeknek/diákoknak, oktatási személyzetnek, szülőknek és a társadalom minden tagjának, hogy mindenki egyenlő esélyekkel kaphasson minőségi oktatást, és az ehhez szükséges szakmai segítséget. A központ szakszerű iskolai közvetítéseket biztosít, melyeket koordinál, megfigyel és kielemez megyei szinten, nevelési tevékenységeket és szolgáltatásokat, melyeket a különleges bánásmódot igénylő diákok kaphatnak olyan iskolai központokban, iskolák közötti logopédiai központok és rendelők révén, valamint pszichopedagógiai rendelők és megyei központok által.   

A Bihar megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központ célja, hogy a fent említett területeken biztosítsa a nevelési szolgáltatások minőségét. 

A fő célok a következők: 

 • Az összes gyerek/fiatal részvétele és megtartása a kötelező oktatási rendszerben, függetlenül az egyéni szociális és pszichológiai sajátosságaiktól. 
 • Támaszt nyújt minden szükséges esetben, hogy minden gyerek/diák élettani, lelki és szociális szükségletének megfelelő minőségi oktatásban részesülhessen. 
 • Értesítést és tanácsadást biztosít az oktató személyzetnek segítve a gondolkodásmód váltását és javítva az oktató-nevelő tevékenységet 
 • Megteremti a körülményeket a diákok/fiatalok számára, hogy személyiségük fejlődni tudjon, elősegítve ezzel az iskolai, társadalmi és szakmai életbe való beilleszkedést. 
 • Bevonja a szülőket sajátos tevékenységekbe hatékony kapcsolatok révén: iskola – család – közösség, mint az iskolai elfogadás alapja és a gyerekek/diákok társadalmi beilleszkedésének elősegítése. 

A Bihar Megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központ a következő szolgáltatások fejlesztését végzi: 

 1. Pszichopedagógiai szolgáltatások és szakmai iskolai tájékozódás segítése, a központon keresztül , az iskolák pszichopedagógiai szakrendelői által. 
 2. Terápiás szolgáltatások beszédzavarok feloldására iskolai és iskolaközi logopédiai szakrendelők által. 
 3. Támogatási szolgáltatások különleges oktatási bánásmódot igénylő gyerekek számára, bentlakásos és teljeskörű ellátást biztosító iskolák/tanintézmények esetében 
 4. Iskolai közvetítői szolgáltatások, iskolai közvetítők segítségével, összetett nevelési szolgáltatások fogyatékkal élő gyerekek számára speciális oktató intézményekben. 
 5. Tájékoztatás és tanácsadás oktatási személyzetnek, gyerekeknek, szülőknek és a társadalom más tagjainak. 
 6. Szakmai útkeresés elősegítése, alapképzések folyamatai révén, partnerségben olyan intézményekkel amelyek bevezetést és folytonosságot tudnak nyújtani a szakképzésben 
 7. Különleges terápiás szolgáltatások, amelyeket a pszichopedagógiai szakrendelők nyújtanak, valamint  speciális nevelést biztosító iskolai központok  

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor