Contact

Diófási Szociális és Egészségügyi Pszichiátriai Intézet

Itthon > Alárendelt intézmények > Diófási Szociális és Egészségügyi Pszichiátriai Intézet

Vezetőség:
Chira Livia – Igazgató

Elérhetőség:

Bihar megye, Diófás, Pescarusului utca 5sz.

0259-339743

0259-339743

cmsnucet@yahoo.com

Általános leírás

A Diófási Szociális és Egészségügyi Pszichiátriai Intézet egy jogi személyiséggel rendelkező szakosodott intézmény, a Bihar Megyei Tanács alárendeltjeként, orvosi, szakápolási szolgáltatásokat nyújt, valamint szociális szolgáltatásokat orvosi-szociális szükségletekkel rendelkező személyek számára.

Az intézet szakosodása pszichiátriai jellegű, az ápolt személyek főként krónikus pszichikai sérültek, az egység hivatalos működési engedéllyel rendelkezik (akkreditáció) , hogy felügyeletet, ápolást, ellátást és kezeléseket nyújtson, valamint biztosítsa a társadalomba való visszailleszkedési szolgáltatásokat.

A központ 2003. 12. 01.-től működik a Diófási Helyi Tanács 50/2003.06.30.-as Határozata, Románia Kormánya 120/2006-os Sürgősségi Rendelete alapján, melyet jóváhagyott a 95/2007-es Törvény, megfelelően a Kormány 412/2003-as Határozatának, valamint az Egészségügyi Minisztérium, valamint a Közigazgatási és Belügy Minisztérium 1/507/2003-as Közös Utasításainak. Az intézmény a Bihar Megyei Tanács fennhatósága alá került a 11/2007-es Határozat következtében.

A szolgáltatások haszonélvezői olyan krónikus fogyatékosággal rendelkező személyek, akik állandó felügyeletre, ápolásra és kezelésre szorulnak.

Az intézménybe való beutalás történhet magán- vagy jogi személyek kérésére, vagy ágyakkal rendelkező egészségügyi egységek ajánlására, előzetes orvosi-szociális kivizsgálás után, megfelelően az Egészségügyi Minisztérium, valamint a Munkaügyi-, Család és Társadalmi Szolidaritási Minisztérium által jóváhagyott orvosi-szociális tesztsorozatnak. Az intézménybe történő beutalás az egység vezetőségének jóváhagyásával történik a rendelkezésre álló helyek függvényében, tekintettel az anyagi forrásokra.

Szociális szolgáltatások, amelyekben részesülhetnek a beutaltak, a következők:

  • Lehetőségek szerinti maximális önállóság és biztonság biztosítása.
  • Ápolási feltételek biztosítása, melyek biztosítják az egyén önazonosságát, testi épségét és tisztességét
  • Fizikai és szellemi kapacitások megtartásának biztosítása
  • Tanácsadás és tájékoztatás biztosítása úgy az ápoltak számára, mint családjaik számára a társadalmi problémák függvényében (családi, pszichológiai és más hasonló természetű gondok esetén)
  • Beavatkozás a hosszú távú beutaltság megelőzésére és leküzdésére
  • Ösztönzés a társadalmi életben való részvételre
  • Az emberközi kapcsolatok elősegítése és bátorítása, beleértve saját családjukat is.
  • Pszichoszociális és kulturális tevékenységek szervezése
  • Azon környezet beazonosítása, amelybe a beutalt személy hosszú távon beilleszthető

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor