Contact

Familia kulturális folyóirat

Itthon > Alárendelt intézmények > Familia kulturális folyóirat

Redactor șef:
Mircea Pricăjan

Contact:

Armatei Române útja 1/A szám, Nagyvárad

0359-800363

0259-431257

biblio_ligiamirisan1@yahoo.com

revistafamilia.ro

bibliobihor.ro

Familia kulturális folyóirat

A „ Familia” kulturális folyóirat jelenleg a Bihar megyei Könyvtár keretében működik,  és a Bihar Megyei Tanácsnak van alárendelve. A folyóirat egy helyi, országos és nemzetközi érdekeltségű, havonta megjelenő kulturális kiadvány. A célközönség  különféle társadalmi és életkori kategóriába tartozik, a kultúra iránti érdeklődés függvényében , a folyóirat célja a szellemi és erkölcsi nevelés, az esztétikai ízlés alakítása, a kultúra széles palettáján lévő információkhoz való hozzáférés biztosítása. Tevékenységét és küldetését a kultúra és a művészet szféráját demokratikus rendszerben összefogó alapelvekre épül, nevezetesen:

– az alkotás és a véleménynyilvánítás szabadságának elve;

– a kulturális intézmények autonómiájának elve;

– az értékek elsődlegességének elve;

– a kulturális identitás elve az értékek világának körében.

A folyóirat tevékenységét a kultúra területére vonatkozó jogszabályi előírások  alapján végzi, és fő célkitűzése a helyi és a nemzeti kulturális örökség megőrzése és gazdagítása, az írott kulturális anyagok népszerűsítése a román szellemiség megerősítése, és az egyetemes hivatása betöltésének érdekében.

A folyóirat fő rovatai: Vezércikk, Versek, Próza, Irodalmi krónika, Kriterion , Ötlet , Esszé, História, Interjú, Debütálás, Drámák krónikája, Képzőművészeti krónika, Zenei krónika, Művészetek, Olvasmányok,  olvasmányok után stb. A szépirodalom-költészet, próza, színház- rendelkezésére terjedelmes keretet biztosítanak.

A folyóirat programja különféle aktuális témákat, kulturális érdekeltségű jelentős sorozatokat, kollokviumokat, ankétokat, írói pályaíveket stb. foglal magába. A klasszikus és kortárs egyetem irodalom alkotásainak fordításai minden számban szerepelnek.

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor