Contact

Papfalvai Szociális Egészségügyi Intézet

Itthon > Alárendelt intézmények > Papfalvai Szociális Egészségügyi Intézet

Vezetőség:
Dr, Kékedi Judith – Igazgató

Elérhetőség:

Bihar megye, Papfalva 10 sz.

0259-327799

0259-327799

cmspopesti@yahoo.com

Általános leírás

A Papfalvai Szociális Egészségügyi Intézet megyei érdekeltségű intézmény, jogi személyiséggel, a Bihar Megyei Tanács alárendeltségében. A központ a 412/2003.04.02 számú Kormány Határozat alapján jött létre, a a Papfalvai Helyi Tanács határozatának nyomán, mint jogi személyiséggel rendelkező intézmény a helyi közigazgatási hatóság alárendeltségében, a volt Tüdő- és légzőszervi Kórház, és a helységben működő Egészségügyi Központ alapjaira épülve. Az egység 2003.10.01-től működik ötven ággyal, 2005 január elsejétől pedig a 78/2004.08.19 számú Kormány Rendelet alapján a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe került.

A Papfalvai Szociális Egészségügyi Intézet célja, hogy beazonosítsa és megoldja az egyéni, családi vagy csoportos szociális szükségleteket, a krónikus egészségi sérülésekkel küzdők különleges szükségleteit, hogy megelőzze, korlátozza vagy megszűntesse azokat az ideiglenes nehézségi, illetve sérülékenységi állapotokat amelybe kerülhet egy egyén, vagy egy család, olyan helyzeteket, melyek a társadalom peremére kerülést esetleg társadalomból való kizáródást okozhatnak. A szociális szolgáltatások bele vannak illesztve más típusú ápolási vagy ellátási szolgáltatásokba, figyelembe véve az életkort, orvosi és szociális kórképet, valamint a haszonélvezők megmaradt potenciálját.

A nyújtott szolgáltatások haszonélvezői olyan személyek, akik közepes vagy súlyos krónikus sérülésekkel rendelkeznek, állandó vagy ideiglenes felügyeletre, ápolásra, kezelésre szorulnak, akik különböző természetű gazdasági, fizikai, pszichikai vagy társadalmi okok miatt képtelenek ellátni saját szükségleteiket, nem tudják fejleszteni saját képességeiket ahhoz, hogy beilleszkedhessenek a társadalomba és emberhez méltó életet tudjanak élni.

A Papfalvai Szociális Egészségügyi Intézetbe történő beutalás egészségügyi intézmények ajánlására történik, vagy magán-, illetve jogi személyek kérésére, az egyén kivizsgálása után, egy felülvizsgálati kérdéssor alapján. Ezen okirat keret-tartalmát jóváhagyja az Egészségügyi Minisztérium , valamint a Munkaügyi, Család és Társadalmi Szolidaritás Minisztériumának közös Rendelete.

A beutalt személyek által élvezhető szociális szolgáltatások a következők:

  • Lehetőségek szerinti maximális önállóság és biztonság biztosítása
  • Olyan ápolási körülmények biztosítása, melyek tiszteletben tartják a személyek önazonosságát, testi épségét és méltóságát
  • A fizikai és szellemi kapacitások megőrzésének biztosítása
  • Tanácsadás és tájékoztatás biztosítása úgy az ápoltak, mint családjuk számára tekintettel a családi körülményekre ( családi gondok, pszichológiai vagy más hasonló problémák)
  • Beavatkozás a hosszú távú beutaltság megelőzésére és leküzdésére
  • Ösztönzés a társadalmi életben való részvételre
  • Az emberi kapcsolatok elősegítése és bátorítása, beleértve saját családjukat is
  • Pszicho-szociális és kulturális események szervezése
  • Azon körülmények, környezetek beazonosítása melyekbe hosszú távon beilleszthető a beutalt személy.

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor