Contact

Áprilisban 35 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

Itthon > Uncategorized > Áprilisban 35 ezer lej értékben róttak ki bírságot illegális szemetelésért

A térfigyelő kamerák segítségével áprilisban hat személyt értek tetten Bihar megyében azon, hogy a megyei utak mellett hajítják ki a szemetet. Az illegális szemétlerakásért a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 35 ezer lej értékben szabott ki pénzbírságot.

Ezek az akciók folyamatosan zajlanak, a térfigyelő kamerákat véletlenszerűen, vagy a helyhatóságok kérésére, vagy a terepen szolgálatot teljesítő rendőrök megfigyelése alapján helyezik ki a megyei utak menti parkolókban. Ezen intézkedés által szeretnék elbátortalanítani az illegális szemetelőket, illetve megőrizni a tisztaságot a megyében.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján megfigyelhető, ahogy az autósok megállnak egy-egy út menti parkolóban, és kidobják a hulladékot az út szélére.

A Bihar Megyei Tanács vásárolta meg a térfigyelő kamerákat, amelyeket a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Környezetvédelmi Őrség rendelkezésére bocsátott. A négy videókamera segítségével be lehet azonosítani az illegális szemetelőket és járművüket, akár éjszaka és kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

A megyei utak menti parkolók mellett a Bihar megyén áthaladó országutakon lévő parkolókat is megfigyelik. Kilenc térfigyelő kamerát helyeztek el öt parkolóban, ahol a leggyakoribb a hulladékok kidobása. Ez a zászlósprojekt a (1) Bihar Megyei Tanács, a (2) Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, az (3) Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) keretében működő Kolozsvári Regionális Útügyi és Hídigazgatóság, az  (4) RCS&RCS cég, és a  (5) BITROOT SOLUTION cég közötti együttműködés alapján valósul meg.

Mint ismeretes 2020 végén a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodást kötött a Bihar Megyei Prefektúrával, a Környezetvédelmi Őrség megyei kirendeltségével, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint az ECOLCECT Közösségek Közti Fejlesztési Egyesülettel.

Az akciósorozat keretében a Bihar Megyei Tanács közösen a partnerintézményekkel a következő tevékenységekben vesz részt: (1) a köztisztasági normák, a kiszabható büntetések meghatározása és az érintettek felelősségének egyértelmű megállapítása, (2) a hulladékgyűjtési rendszer működtetése, (3) az európai uniós alapok lehívása a köztisztaságra és környezetvédelemre vonatkozó pályázatok esetében, (4) szelektív hulladékgyűjtő telepek kialakítása a megye városaiban, (5) a kóbor kutyák helyzetének rendezése, (6) a turisztikai övezetek tisztán tartása, (7) környezetvédelmi tervek készítése , valamint (8) környezeti nevelésre és önkéntességre vonatkozó akciók szervezése. Mindezek megvalósítása érdekében együttműködési megállapodásokat kötöttek más önkormányzatokkal és helyi intézményekkel.

Előző Felújítják a Bályoktól, Szilágy megye határáig tartó megyei utat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor