Contact

Benyújtották a finanszírozási kérelmet a fugyivásárhelyi felüljáró megvalósítására

Itthon > Uncategorized > Benyújtották a finanszírozási kérelmet a fugyivásárhelyi felüljáró megvalósítására

A Bihar Megyei Tanács szeptember 4-én támogatási kérelmet nyújtott be egy közúti felüljáró megvalósítására Fugyivásárhely Kolozsvár felé vezető kijáratánál. A pályázatot a 2021-2027 közötti Észak-Nyugat Regionális Program keretében nyújtották be. 

Az új felüljárót a jelenlegi körforgalom felett alakítják ki, amely a Fugyi felé vezető út, a leendő fugyivásárhelyi körgyűrű és az 1. számú országút kereszteződésénél található.

„Terveink szerint a jelenlegi körforgalom felett áthaladó, az 1.számú országút mentén, egy felüljárót fogunk építeni, amelynek munkálatai jövő év tavasszal kezdődnek meg, annak érdekében, hogy csökkentsük a balesetek számát ezen az útszelvényen és biztosítsuk a torlódásmentes forgalmat. A jelenlegi körforgalom megmarad, hogy biztosítsa a többi irányba történő kijövetelt, valamint a fugyivásárhelyi körgyűrűn történő forgalom zökkenőmentességének biztosítása érdekében egy jobbra kanyarodó kijárat is lesz, amely elkerül a körforgalmat és a Kolozsvár felé vezető felüljárót is”,közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az  „ Egy megemelt útkeresztezős kialakítása Fugyivásárhelyen a 767 J jelzésű megyei úton, Bihar megyében ( egy esteleges módosítással az 1. számú országút esetében)” elnevezésű  beruházás becsült összértéke  8.015.780,96 euró áfa nélkül. A megvalósíthatósági tanulmány értelmében három hónapot irányoztak elő a tervezési munkálatokra, egy hónapot az építési engedély megszerzésére, és nyolc hónapot a kivitelezésre.

A hatástanulmány szerint a kétsávos felüljáró teljes hossza 402 méter lesz, a szélessége 10 méter.

A beruházás megvalósíthatósági tanulmánya már elkészült, a közeljövőben kiírják a tendert a tervezési és kivitelezési munkálatok elvégzésére. A beruházás munkálatai jövő év tavasszal kezdődnek el.

A Bihar Megyei Tanács által megvalósítandó infrastrukturális projektek, amelyek biztosítják a közúti összeköttetést Nagyváraddal és a metropolisz övezetekkel, valamint hozzájárulnak a forgalom zökkenőmentessé tételéhez, és a közlekedés időtartamának csökkentéséhez Bihar megye legforgalmasabb részén, az 1. számú országúton.

A beruházás az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társasággal (CNAIR) együttműködésben valósul meg.

Előző Helyi termelői vásárt tartanak Nagyvárad központjában

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor