Contact

Bihar megye takarítási bajnokságának nyertes települései

Itthon > Uncategorized > Bihar megye takarítási bajnokságának nyertes települései

Díjazták a Bihar megyei takarítási bajnokságon részt vevő legaktívabb és legtettrekészebb helyi közösségeket.

A 100-ból 94 önkormányzat nevezett be a bajnokságba, amelyet Bihar megye takarítási hónapjának keretében szerveztek meg.  A június 15-i gálaünnepségen ismertették a bajnokság eredményeit.

Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke és az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Ügynökség elnöke adták át a díjakat a 18 nyertes önkormányzat képviselőjének.

A verseny nyerteseinek megállapításánál figyelembe vették a májusban összegyűjtött hulladékok mennyiségét. A következő öt hulladékfajtát vették figyelembe, amelyek a háztartásokból származnak és a takarítási kampányokon gyűjtik össze:

  1. Műanyag/fém – sárga zsák;
  2. Papír/karton– kék zsák;
  3. Üveg
  4. Elektromos és elektronikai hulladékok
  5. Nagyméretű hulladékok (bútorok, matracok, stb. – a gumiabroncsokat nem veszik figyelembe).

Több mint 1300 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a kampány során.

Az összegyűjtött hulladékok mennyisége/lakosok száma alapján minden részt vevő önkormányzat elért egy pontszámot. Az Integrált Hulladékgazdálkodási Menedzsmentrendszert alkalmazási területén lévő hat régió nyertesei 100-100 ezer lejt kaptak, a második helyezettek 50-50 ezer lejt, míg a harmadik helyezettek 30-30 ezer lejt. 

Fődíjban részesült Bors, Élesd, Alsókocsoba, Vaskohsziklás, Érbogyoszló és Szentjobb. Második helyen végzett Biharszentandrás, Csarnóháza, Madarász, Vaskoh, Margitta és Szalacs, harmadik lett Hegyközpályi, Vársonkolyos, Nagyszalonta, Alsóbiharkristyór, Papfalva és Székelyhíd.

A sorsolás alkalmával Kerpenyéd község egy takarítógépet nyert, amelyet a Best Tools cég ajánlott fel. 

A nyereményeket az önkormányzatoknak egy olyan környezetvédelmi projekt finanszírozására kell fordítaniuk, amely a gyermekeknek szól.

Egy másik feltétel, hogy a nyeremény 10 százalékát a győztes terület-közigazgatási egységben lévő EcoClub Bihar elnevezésű önkéntes csoportba beiratkozott diákok közössége kapja.  

Az idei nyereményalap 1.100.000 lej volt, a Bihar Megyei Tanács hozzájárulása pedig 500.000 lej.  

Az ünnepségen részt vettek az önkormányzatok képviselői, a Bihar megyei takarítási hónap elnevezésű kampány partnerei és támogatói, a köztisztasági szolgáltatást végző cégek reprezentánsai, az ÖkoKihívás elnevezésű versenyen díjazott diákok, valamint az iskolákban megalakult úgynevezett ökoklubok irányítását végző tanárok. A DECATHLON és a Benvenuti cégek által felajánlott 500 és 1000 lej értékű utalványokkal jutalmazták munkájukat.

A kampány keretében két versenyt tartottak: az első „Bihar megye takarítási bajnoksága”, amelyet az önkormányzatok számára szerveztek, a második megmérettetés, az „ÖkoProvokáció” elnevezésű, amely a diákoknak szólt.

A megye egész területén összesen 334 takarítási akciót szerveztek, amelyek által mozgósították az egész közösséget, bevonva az önkormányzatokat, a vallási felekezeteket, a tanintézményeket, a cégeket, a civil szervezeteket, a lakosságot és a sajtót is. Mindezt egy közös cél, egy tiszta Bihar megye érdekében!

BIHAR MEGYE TAKARÍTÁSI BAJNOKSÁGÁNAK RÉSZLETES EREDMÉNYEI:

1B. övezet – Metropolisz Övezet (Részletek itt)

2. övezet – Élesd (Részletek itt)

3. övezet – Nagyszalonta (Részletek itt)

4.övezet – Belényes (Részletek itt)

5. övezet – Margitta (Részletek itt)

6 . övezet– Székelyhíd (Részletek itt)

Előző Megbeszélésre hívják a teherfuvarozókat

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor