Contact

Eddig a megye több mint 50 polgármesteri hivatala nevezett be a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra. Folytatódnak a regisztrációk.

Itthon > Uncategorized > Eddig a megye több mint 50 polgármesteri hivatala nevezett be a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságra. Folytatódnak a regisztrációk.

A Bihar megyében lévő polgármesteri hivatalok elfogadták a meghívást, hogy részt vegyenek a Bihar Megyei Takarítási Bajnokságon. Ennek első öt napján 54 polgármesteri hivatal nevezett be, június 10-ig még várják a résztvevők jelentkezését.

A versenyt, amely a „Június-a takarítás hónapja Bihar megyében” elnevezésű kampány keretében zajlik, az Ecolect Group Közösségek Közötti Fejlesztési Egyesület (ADI)  és a Bihar Megyei Tanács szervezi A kampánnyal kapcsolatos részletek a következő honlapon érhetőek el: www.ecogroupbihor.ro/campionat.

Már megkezdődtek a takarítási akciók is. Június 4-én hulladékgyűjtést tartottak Köröskisjenő községben, amelyen a The Spot Ifjúsági Központ önkéntesei közösen vettek részt a köröskisjenői Puiu Sever Gimnázium tanulóival. Az akció 12 órától kezdődött a tanintézet előtt.

Takarítási akciókat szerveztek Szászfalván és Pusztahollódon. Szászfalván az egyházak képviselői mellett  részt vettek a községbeli diákok, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai. Pusztahollódon mintegy 80 tanuló és tanár gyűjtött hulladékot a következő településeken: Hollódon, Káptalanhodoson, Tenkemocsáron, Forrószegen és Venteren, a jövő héten pedig a polgármesteri hivatal alkalmazottainak és a községbeli önkéntesek részvételét is tervezik az akcióban.

Más polgármesteri hivatalok is bejelentették, hogy köztisztasági kampányokat fognak szervezni. Az eseménynaptárt a https://www.ecogroupbihor.ro/calendarcuratenie/ címen lehet nyomon követni.

Június 4-ig a következő 54 területi-közigazgatási egység nevezett be a bajnokságra: Alsólugas, Cécke, Alsókocsoba, Bihar, Tulka, Keményfok, Biharkaba, Papfalva, Biharrósa, Szászfalva, Vedresábrány, Diófás, Köröstárkány, Szalacs, Esküllő, Váradszentmárton, Bondoraszó, Tataros Pusztahollód, Vizesgyán, Szentjobb, Élesd, Vársonkolyos, Biharkristyór, Érkörtvélyes, Drágcséke, Vámosláz, Bihardobrosd, Fugyivásárhely, Margitta, Vaskohsziklás, Dragánfalva, Robogány, Érsemjén, Belényesirtás, Köröskisjenő, Hegyközpályi, Kiskopács, Telegd, Biharlonka, Szentandrás, Miklóirtás, Belényes, Kisősi, Hagymádfalva, Vasaskőfalva, Feketebátor, Magyarremete, Székelyhíd, Madarász, Bályok, Barátka, Rév.

Actiune Aușeu 2
Előző Közvitára bocsátották a megyei hulladékgazdálkodási tervet

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor