Contact

Egyeztetés a megyei költségvetés tervezetéről az alárendelt intézmények képviselőivel

Itthon > Uncategorized > Egyeztetés a megyei költségvetés tervezetéről az alárendelt intézmények képviselőivel

A Bihar Megyei Tanács elemezte az alárendelt intézmények által összeállított javaslatokat, a 2021-es költségvetésre vonatkozólag. Ebben a témakörben március 18-án folytattak megbeszélést a megyeházán.

A hét végéig az alárendelt intézmények képviselői módosíthatják  a költségvetés tervezetét, amely tartalmazza a működésre vonatkozó kiadásokat, a javakra és szolgáltatásokra fordítandó összegeket, és az egyéb költségeket. Megállapítják majd a működésre elkülönített összegeket a költségvetésben foglalt összes többi fejezet esetében is ( végrehajtó testület, egyéb általános közszolgáltatások- lakossági nyilvántartás, közadósság, Bihar Megyei Katonai Központ, Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség, települések közötti fejlesztési egyesületek, megyei utak, repülőtér, hegyimentő  szolgálat).

Az országos helyreállítási alapon keresztül folyósítandó európai uniós finanszírozás jelenti a megye fejlődésének legfontosabb lehetőségét. Ez érvényes a Bihar Megyei Tanácsnak alárendelt intézmények esetében is.  

„ Májustól, júniustól kezdődően az Önök segítségére leszünk abban, hogy meghatározzuk a finanszírozási lehetőségeket, ugyanis a saját bevételeink csökkennek a világjárvány miatt. Ilyen helyzetben a fejlesztés egyetlen esélyét jelentik ezek a vissza nem térítendő uniós támogatások. Azt javasolom, hogy mindegyik intézmény kövesse nyomon ezeket a finanszírozási lehetőségeket, és határozza meg a megvalósítandó terveket. A Megyei Tanács biztosítja a társfinanszírozást. Az a kérésem, hogy figyeljenek oda a működési költségekre.”, nyilatkozta Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A költségvetés tervezetében a következőknek irányoznak elő pénzforrást: hat speciális oktatási intézménynek, valamint a Megyei Erőforrás és Neveléssegítő Központnak, hat kulturális intézménynek, a Bihar megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóságnak (DGASPC), és két egészségügy-szociális egységnek.

DSC_1438

Előző Korszerűsítik a 764. számú megyei út Belényes-Esküllő közötti szakaszát

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor