Contact

Egymillió lejjel támogatják a földgázhálózat bővítését Érábrány községben

Itthon > Uncategorized > Egymillió lejjel támogatják a földgázhálózat bővítését Érábrány községben

A Bihar Megyei Tanács január 31-i rendes ülésén az önkormányzati képviselők elfogadták, hogy társulási szerződést kössenek az Érábrányi Polgármesteri Hivatallal, annak érdekében, hogy bővítsék a földgázhálózatot a községhez tartozó Lüki és Újlüki falvakban, valamint, hogy a gáznyomást szabályozó állomást építsenek.   

A Bihar Megyei Tanács 1 millió lejjel társfinanszírozza a beruházást.  E mellett a megyei önkormányzat jogi és pénzügyi tanácsadást biztosít a szükséges engedélyek megszerzése érdekében, segítséget nyújt a dokumentációk összeállításában, valamint részt vesz a projekt megvalósításában.

Az Érábrányi Polgármesteri Hivatal biztosítja a beruházás összegének fennmaradó részét, valamint megszervezi a tendert a munkálatok kivitelezésére és a földgázelosztásra vonatkozó közhasznú szolgáltatás koncesszióba adására.

A beruházás teljes értéke 2,8 millió lej. Az érábrányi önkormányzat eddig 18 kilométernyi gázelosztó hálózatot épített ki saját forrásokból, valamint további 6,5 kilométernyit annak a cégnek a támogatásával, amely koncessziós szerződéssel rendelkezik. 

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács 2021 óta indított programot, hogy évente támogatást nyújtson az érdeklődő városoknak és községeknek a földgázhálózatok kiépítése vagy bővítése érdekében. A Bihar Megyei Tanács évente 1 millió eurót különít el a földgázhálózatok kialakítása és bővítése érdekében a megyei településeken, ez az összeg 5-6 település támogatását teszi lehetővé.

Előző Elfogadták Bihar megye 2024-es költségvetését

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor