Contact

Együttműködés a megye közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséért

Itthon > Uncategorized > Együttműködés a megye közlekedési infrastruktúrájának fejlesztéséért

A Bihar Megyei Tanács a megye infrastruktúrájának és közlekedésének fejlesztése érdekében együttműködik a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, a Nagyváradi Metropolisz Övezet Fejlesztési Egyesülettel (ZMO), a Nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalattal és a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO). Az erre vonatkozó együttműködési megállapodást a megyei tanácsosok a február 8-i rendkívüli ülésen fogadták el.

A Bihar Megyei Tanács egyik prioritása az infrastruktúra és a közlekedési szolgáltatás fejlesztése, annak érdekében, hogy jobb összeköttetést biztosítson a megye térségei és  Nagyvárad agglomerációja között. Ugyanakkor Bihar megye célkitűzése, hogy gazdasági és turisztikai szempontból is Nyugat-Európa kapujaként tartsák számon.

Az öt fél együtt fog működni, hogy közlekedési alternatívát biztosítson, mind közúton, mind vasúton és légi úton. A következő időszakban határozzák meg azokat a projekteket, amelyek hozzájárulnak ezen célok eléréséhez.

A megállapodás szerint a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal feladata lesz, hogy összehangolja és ellenőrizze a fejlesztésre vonatkozó projektekkel kapcsolatos tevékenységeket, mint például a tervezést, kivitelezést, korszerűsítést, helyreállítást, javítást, karbantartást és üzemeltetést.

A Nagyváradi Metropolisz Övezet Fejlesztési Egyesület intézkedik a területi kohézió biztosításáról, a térség fejlesztésének ösztönzése és támogatása érdekében. A Nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalatnak az a szerepe, hogy javítsa és fejlessze a lakosságnak nyújtott tömegközlekedési szolgáltatásokat. Az ADLO támogatja a közlekedési infrastruktúra és a tömegközlekedést fejlesztését, annak érdekében, hogy az ipari parkokban tevékenykedő cégek elégedettek legyenek ezekkel a szolgáltatásokkal.

Az együttműködési megállapodás az öt partner által kitűzött célok maradéktalan megvalósulásáig marad érvényben.

Előző Gázhálózat-bővítési beruházás Élesd térségében

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor