Contact

Együttműködés Bihar község körgyűrűjének építéséért

Itthon > Uncategorized > Együttműködés Bihar község körgyűrűjének építéséért

A Bihar Megyei Tanács január 26-i rendes ülésén elfogadta azt a társulási szerződést, amelynek célja a közúti infrastruktúra fejlesztése a Nagyváradi Metropolisz Övezetben.

Ennek értelmében a Bihar Megyei Tanács, a Nagyváradi Metropolisz Övezet Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület, valamint Nagyvárad, Bihar és Hegyközpályi községek önkormányzatai együttműködnek a következő projekt megvalósításának érdekében: „A Nagyváradi Metropolisz Övezetben lévő megyei utak bővítése- 3. szakasz”- Bihar község körgyűrűje I. és II. szakasz.

A társulási szerződés értelmében a Bihar Megyei Tanács foglalkozik a projekt megvalósításával, a szükséges dokumentációk átvételétől és összeállításától kezdve egészen a kisajátítások finanszírozásáig, a finanszírozási összegek megpályázásáig, a közbeszerzési eljárások megszervezéséig és az építkezés felügyeletéig.

A metropolisz-övezet fejlesztési egyesület átadja a műszaki dokumentációt a Megyei Tanácsnak, illetve segíti az említett önkormányzatokat a projekt gyakorlatba ültetésében. Nagyvárad, valamint Bihar és Hegyközpályi községek polgármesteri hivatalai is segítik a Bihar Megyei Tanácsot a projekt kivitelezésében. Ezen felül Bihar község polgármesteri hivatala elvégzi a kisajátításokat, és átadja az építkezési területet a Bihar Megyei Tanácsnak.

A beruházást európai uniós forrásokból finanszírozzák, az Észak-nyugati Regionális Operatív Program 2021-2027 keretében, a megyei utakra vonatkozó tengelyen.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács január 12-i rendkívüli ülésén jóváhagyták azt a határozattervezetet, amely szerint Bihar község és Hegyközpályi térségében megyei utakká minősítsenek két új útszakaszt. Erre az eljárásra azért volt szükség, hogy finanszírozási kérvényt lehessen benyújtani európai uniós alapokra Bihar község körgyűrűjének (767J jelzésű megyei út), valamint a Bihart Hegyközpályival összekötő út (767K számú megyei út) megvalósítására.  

A két út 767J és 767K jelzésű lesz. A 767J jelzésű megyei út hossza 5.6 kilométer lesz a következő nyomvonallal: 19. számú országút-767K jelzésű megyei út-19. számú országút. A767K jelzéssel ellátott megyei út 3,1 kilométer hosszúságú lesz, és az útvonalát a 767J számú megyei út és a 767F megyei út között határozták meg. 

A beruházás célja a megközelíthetőség javítása a Nagyváradi Metropolisz Övezetben, ahol a nagy forgalom miatt gyakran torlódások keletkeznek. A közlekedési infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó beruházások elősegítik a lakosság közlekedését és az áruk szállítását, csökkentik a szállítási költségeket és növelik a gazdasági tevékenységek hatékonyságát. Ezáltal megteremtik a szükséges feltételeket a megye gazdasági fejlődéséhez.

Előző A veszélybe került állatok gondozásáról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor