Contact

Együttműködési megállapodás kulturális rendezvények közös szervezésére

Itthon > Uncategorized > Együttműködési megállapodás kulturális rendezvények közös szervezésére

A jövőben is folytatódik a Bihar Megyei Tanács és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közötti együttműködés, a kulturális rendezvények közös szervezése érdekében.

A Bihar Megyei Tanács június 30-i havi rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták, hogy együttműködési megállapodást kössenek a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, a megyeszékhelyen tartandó kulturális események közös megszervezésére vonatkozóan. Az új megállapodás három évre szól.

Az egyezség többek között a következő célkitűzéseket tartalmazza:  

  • Eseménynaptár összeállítása olyan kisebb kulturális eseményekről, amelyek a nagyváradi köztereken szerveznének;
  • Nagyvárad kulturális intézményei nyitottak legyenek a közönség igényeivel kapcsolatban, olyan eseménynaptár összeállításával, amelyek a kisebb rendezvények és a hagyományos események mellett, újak megvalósítását is tartalmazzák;
  • Olyan városi hangulat és kulturális környezet megvalósítása, amely hozzájárul, hogy a város és a megye vonzó legyen, valamint a nagyváradi és Bihar megyei lakosok életminőségének emeléséhez;
  • A regionális kulturális kínálatot kiegészítő helyi kulturális márka kialakítása, amely hozzájárul a város és a megye társadalmi-gazdasági fejlődéséhez;
  • A nagyváradi kulturális események számának növelése, valamint a közösség és a turisták számára rendezendő közös projektek szervezéséhez hozzájáruló kulturális szervezetek körének bővítése;
  • Az anyagi és pénzügyi erőforrások hatékonyabb felhasználása, annak érdekében, hogy a legjobb minőségű és a legtöbb embert érdeklő kulturális eseményeket szervezzék meg.

A tervezett kulturális akciókat, vagy eseményeket a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó kulturális intézmények szervezik meg, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával és együttműködésével. 

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Nagyváradi és Regionális Turisztikai Népszerűsítésért felelős Egyesület (APTOR) közreműködésével, a Bihar Megyei Tanács pedig a Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökségen (AMD) keresztül felel a helyi, országos és nemzetközi népszerűsítő tevékenységért.

A Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozik két színház (a Mária Királyné és a Szigligeti Színház), a komolyzene előadásával foglalkozó intézmény (a Nagyváradi Állami Filharmónia), egy gyűjteménytár (a Körösvidéki Múzeum), egy téka (a Gheorghe Șincai Könyvtár), valamint egy kulturális intézmény (a Bihar Megyei Kulturális Központ).

Az együttműködési megállapodás 2024. december 31-ig szól.

Előző Gyalány felé meghosszabbították a belényesi  körgyűrűt

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor