Elfogadták a belényesi körgyűrű megépítésének műszaki-gazdasági mutatóit

A június 10-i rendkívüli megyei tanácsülésen jóváhagyták a Belényest elkerülő út megépítésének műszaki-gazdasági mutatóira vonatkozó határozattervezetet.

A leendő elkerülő út hossza 7,33 kilométer lesz. Az út kétsávos lesz, menetirányonként egy-egy, a következő műszaki jellemzőkkel: az úttest szélessége – 7 méter + a kiszélesítések, a sáv szélessége-2 x 0,75 méter, az útszegély szélessége– 2 x1,70 méter. A terv szerint négy hidat és három átjárót is építenek, amelyek teljes hossza 1,85 kilométer lesz.

„ Terveink szerint a terv  jóváhagyása után a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Társaság (CNAIR)  műszaki-gazdasági szakbizottsága által, amelyre valószínűleg július első felében kerül majd sor, elindíthatjuk a közbeszerzési eljárást a kivitelező kiválasztására. A rendelkezésünkre álló dokumentáció a műszaki terv elkészítésének szakaszában van, így nincs szükség külön tervezési időszakra. Reményeink szerint, ha nem lesznek fellebbezések, akkor legkésőbb jövő év tavasszal hozzáfoghatunk a munkálatokhoz, így 2023 végére elkészülhet a körgyűrű”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke, a rendkívüli tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón.

„ A Vaskohsziklás (Belényes) körgyűrű változata- I. szakasz- Belényes elkerülő útja” elnevezésű beruházás kivitelezési időszaka 18 hónap a munkálatok elkezdésére vonatkozó utasítás kiadásától számítva.

Centura BeiusA terv összértéke 69 millió euró áfa nélkül, a finanszírozást vissza nem térítendő külső alapokból biztosítják a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül, valamint az állami büdzséből és a Bihar Megyei Tanács költségvetéséből elkülönített forrásokból.

A tanácsülésen szintén megszavazták a bővített kisajátítási folyosó elfogadására vonatkozó határozattervezetet a közművesítési munkálatok elvégzésének érdekében. A román állam már kisajátította a belényesi körgyűrű megépítéséhez szükséges terület 95 százalékát. Kizárólag mezőgazdasági területeket vesznek át, amelyek összértéke körülbelül 100.000 euró.

DSC_4649
Előző Színházi előadások, zenés és táncos programok lesznek a városközpontban

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast