Contact

Elfogadták a Bihar Megyei Tanács 2022-es költségvetését

Itthon > Uncategorized > Elfogadták a Bihar Megyei Tanács 2022-es költségvetését

A Bihar Megyei Tanács februári 8-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták Bihar megye és a megyei önkormányzatnak alárendelt intézmények 2022-es költségvetését.

A tavalyi büdzséhez viszonyítva a 2022-re előirányzott bevételek 71 százalékkal magasabbak, azaz 515 millió lejről 882 millió lejre nő ez az összeg. A megyei önkormányzat saját apparátusa és az alárendelt intézmények működési költségei körülbelül 35 százalékát teszik ki az összbevételnek, ezek a kiadások 307 millió lejt jelentenek. A költségvetésből a fejlesztésekre előirányzott összeg 574 millió lej.

A Bihar Megyei Tanács kiemelten kezeli a beruházásokat, ebben a vonatkozásban a 2022-es költségvetés 186 százalékos növekedést mutat a 2021-es képest. A beruházásokra elkülönített összeg 65 százalékát teszi ki az összbevételekből. Az előterjesztés szerint a fejlesztésekre előirányzott összegek  legnagyobb hányadát az európai uniós alapok jelentik, ez a tétel 316 millió lej.

  A január 20-án megtartott sajtótájékoztatón Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kifejtette:

„Az idei főbb beruházások Bihar megye stratégiai jelentőségű területeihez köthetőek. Elsősorban a közúti közlekedésről van szó Bihar megyében, a Nagyvárad metropolisz övezetéhez tartozó településeken, vagy olyan térségekben, ahol nagy a forgalom. Aztán szó van Bihar megye főbb kapcsolódási útvonalairól a közúton és a levegőben is. Beruházásokat tervezünk a kulturális intézmények, az épített örökség, a köztisztaság és hulladékkezelés vonatkozásában, valamint olyan projekteket is finanszírozunk, amelyek a közműhálózat megyei bővítésével és a felsőoktatás támogatásával kapcsolatosak.

Előző Közvitán a Bihar Megyei Gyermek-és Társadalomvédelmi Főigazgatóság éves akcióterve

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor