Contact

Elkészült a Bihar-Hegyközpályi közötti összekötő út hatástanulmánya

Itthon > Uncategorized > Elkészült a Bihar-Hegyközpályi közötti összekötő út hatástanulmánya

Véglegesítették a Bihar községet Hegyközpályi településsel összekötő útra vonatkozó hatástanulmányt. Az út hossza 3,15 kilométer lesz, és Hegyközpályit köti össze a tervezett bihari körgyűrűvel.

Az új út nyomvonala Hegyközpályinál kezdődik, a sportpálya területén, és a Kösmő patak útját követi Bihar felé, ahol rácsatlakozik majd a bihari körgyűrűre a Viilor utcánál. Az új összekötő út mindkét végén két körforgalommal oldják majd meg a csatlakozást a leendő bihari körgyűrűhöz, és a Hegyközpályi melletti megyei úthoz.

Az út menetirányonként két sávos lesz és összesen hat méter széles. A tervek szerint egy három méter széles kerékpárutat is kialakítanak, amely párhuzamosan halad majd az új út nyomvonalával.

„A közeljövőben elkészítjük a műszaki tervet, ezt összevonva kezeljük a bihari körgyűrűre vonatkozó tervvel. A munkálatok elkezdéséről szóló tendereljárást jövő év tavasszal írjuk ki. Ezt a projektet európai uniós alapokból finanszíroznánk, a Regionális Operatív Programon keresztül”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A tervek szerint a beruházás becsült értéke 24.650.160,94 lej áfa nélkül. A költségek tartalmazzák az összekötő út nyomvonalán elhelyezkedő kisajátítandó telkek ellenértékét is.

A Bihar Megyei Tanács július 20-án egy közvetlen tendereljárás nyomán kötött szerződést a hatástanulmány elkészítésére, ennek értéke 134.880 lej volt áfa nélkül.  A tervre vonatkozó dokumentációt a Bihar Megyei Tanács szeptember 29-i, rendkívüli ülésén vitatják majd meg. 

Előző Tendereljárást szerveznek a megyei utak helyreállításában nyújtott műszaki tanácsadásért

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor