Contact

Elkészült az Esküllő és Biharrósa közötti út felújítása

Itthon > Uncategorized > Elkészült az Esküllő és Biharrósa közötti út felújítása

Befejeződtek az Esküllő és Biharrósa közti 764. számú megyei út felújítási és korszerűsítési munkálatai. Az út hossza 33,6 kilométer.  Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke kedden sajtótájékoztatót tartott a beruházás helyszínén.

„Gyakorlatilag a beruházás elkészült, meghatároztuk a bekötőutakkal kapcsolatos munkálatokat, összeköttetést biztosítunk a mellékutakkal és a néhány lakos otthonához vezető szakasszal.  Becsléseink szerint az év végéig teljes egészében elkészül a beruházás. A kifizetések ütemezését figyelembe véve jövő év nyárig meghosszabbítottuk a szerződést. Az utat teljes egészében leaszfaltozták.”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A terepszemlén jelen volt Ionuț Lazăr, Esküllő polgármestere és Daniel Forțiu, a kivitelezést végző cég képviselője.

„Ez egy összetett projekt volt, több mint kilenc kilométeren kellett támfalat létesíteni, két hidat újítottunk fel, 90 gyalogos hidat építettünk és több mint 200 gyalogos hidat alakítottunk ki a mellékutak esetében”, nyilatkozta Daniel Forțiu.

A terv szerint a felújítandó és korszerűsítendő útszakasz 33,655 kilométer hosszú, amely Erdődámos település közelében lévő (a 31+000 kilométernél) 764D jelzésű megyei úttal való kereszteződése, valamint Esküllő településen (61+655 kilométernél) áthaladó 108I jelzésű megyei úttal való kereszteződése között helyezkedik el.  Az útszakasz áthalad Esküllőn, Szészfalván, Réven, Vársonkolyoson sé Biharrósán. 

Az úttest szélessége 5,50 – 6,00 méter közötti, a platform szélessége 7,00 – 7,50 méter között található, a padkáké pedig 0,00 – 0,75 méter közötti. 

„A 764. számú megyei út Belényes- Biharrósa- Esküllő- Élesd közötti út, a 31+000 kilométertől egészen a 64+655 kilométerig, L= 33,655 kilométer terjedő szakaszának helyreállítása és korszerűsítése” elnevezésű beruházás  kivitelezését az ASFAMIXT Kft. végzi.

A szerződés értéke 118.233.882,75 lej áfával együtt.

A 764. számú megyei út összeköti Belényest (a 76. számú országos úttal való kereszteződésnél) és Élesdet (az 1. számú országos úttal való kereszteződésénél). Ezen útszakasz teljes hossza 69 kilométer.

Előző <strong>Mozgó ételárusító járművek bérbeadása a váradi karácsonyi vásárra</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor