Contact

Elkezdődnek az élesdi körgyűrű építési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Elkezdődnek az élesdi körgyűrű építési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács június 2-án adta ki az élesdi körgyűrű kivitelezési munkálatainak elkezdésére vonatkozó utasítást. Az első szakaszában kialakítják az építkezési területet, majd ezt követően megkezdődnek a kivitelezési munkálatok. 

Az élesdi körgyűrűt a Drum Asfalt és a  Trameco cégek alkotta konzorcium építi meg. A szerződés értéke 74,8 millió lej áfa nélkül.  

A szerződés szerint a Drum Asfalt és a Trameco cégeknek három hónap alatt kell elkészülniük a tervezési munkálatokkal és 12 hónap alatt a kivitelezéssel.   

A leendő körgyűrű hossza 5,8 kilométer lesz, egy új és gyors közlekedési útvonalat biztosítva, jelentősen csökkentve az Élesd melletti 1. számú országúton való utazás időtartamát.  Az építendő elkerülő út keresztezi a Belényes és Élesd közötti 764. számú megyei utat és tehermentesíteni fogja a nehézgépjármű-forgalom alól, ugyanis azon az útszakaszon szállítják a térségben lévő két gyárból származó árukat, termékeket.  

A finanszírozást vissza nem térítendő külső forrásokból biztosítják a 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) keretéből.

Mint ismeretes az élesdi körgyűrű megvalósítására vonatkozó projekt a Bihar Megyei Tanács és a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) közötti együttműködési megállapodás alapján valósul meg. 

Előző <strong>Új játszóterek Alsóbiharkristyór községben</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor