Contact

Előkészületek az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út tervezésére

Itthon > Uncategorized > Előkészületek az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út tervezésére

A Nagyvárad-Arad közötti majdani gyorsforgalmi út hatástanulmányának aktualizálására és a műszaki terv kidolgozására kiírt tender nyertese, a Consitrans cég hozzáfogott a szükséges tanulmányok és munkálatok előkészítésének.

Az utóbbi napokban a cég műszaki csapatai terepszemlét tartottak. A jövő héttől kezdve még több szakember lesz a tervezett építkezési helyszíneken, mind Bihar, mind Arad megyében.

A műszaki terv előkészítése érdekében szükséges, hogy a tervezők topográfiai és földtani méréseket végezzenek, ugyanakkor régészeti ásatásokat, környezeti hatástanulmányokat, valamint a gépjárműforgalommal, a közlekedésbiztonsággal, a közműhálózatok elhelyezkedésével kapcsolatos elemzéseket és helyszíni vizsgálatokat folytassanak.

„Azt tervezzük, hogy a beruházás ezen szakaszát jövő év február végéig befejezzük. Ezt követően kezdetét veszi a tervezői munka, az elvégzett környezeti tanulmányok és az engedélyező hatóságokkal egyeztetett kivitelezési javaslatok alapján. Jövő nyáron véglegesíthetjük a műszaki tervet. Ennek jóváhagyása után közbeszerzési eljárást hirdetnek a kivitelező kiválasztására. Minden érintettel együttműködünk, hogy csökkenthessük a tervezés időtartamát”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út 119 kilométer hosszú lesz, menetirányonként két-két sávval. Építenek 75 felüljárót, hidakat és bekötőutakat hoznak létre. Kialakítanak nyolc közlekedési csomópontot, négyet Bihar megyében, négyet pedig Arad megyében.

„Minden telektulajdonosnak köszönöm a megértését, hogy lehetővé tették a szükséges fúrások és ásatások elvégzését azokon a területeken, amelyek esetében még nem kaptak kártérítést. Ezen földterületek kisajátítása jövő ég végéig kell megtörténjen. Ugyanakkor köszönettel tartozom a gyorsforgalmi út nyomvonalán található települések polgármestereinek, hogy segítették a terepen lévő csapatok munkáját ”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mint ismeretes 2021. június 8-án tették közzé az Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út hatástanulmányának aktualizálására és a műszaki terv elkészítésére kiírt tender nyertesét, azaz a CONSITRANS Kft.-ét. A szerződés értéke nettó 39.852.874,70 lej.

A szerződés szerint a CONSITRANS cégnek. 20 hónap alatt kell véglegesítenie a tervezési munkálatokat, ebből az első tíz hónapban az aktualizált hatástanulmányt kell elkészítenie.  

Előző Közvitán Bihar megye kulturális stratégiája

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor