Contact

Erdélyi-szigethegység útja: Öntik a kopóréteget a Lesi-tó és Biharfüred közötti útszakaszon

Itthon > Uncategorized > Erdélyi-szigethegység útja: Öntik a kopóréteget a Lesi-tó és Biharfüred közötti útszakaszon

Hamarosan befejezik az Erdélyi-szigethegység útja Bihar megyeiszakaszának kivitelezési munkálatait. Ezen a héten öntik ki a kopóréteget a 108J jelzésű megyei út Biharfüred és a Lesi tó üdülőtelepe (Coada Lacului) közötti hét kilométeres szakaszán.   

„Ezen munkálatokkal párhuzamosan védőkorlátokat és biztonsági hálókat helyeznek el azokon a szakaszokon, ahol a sziklák, kövek elmozdultak a helyükről és omlásveszély van. A munkálatok befejeztével, augusztus első felében elkészülnek az útjelzések és a közúti táblák is. Augusztus közepén átadjuk a forgalomnak a Jádremete – Lesi tó és a Belényes közötti  teljes útszakaszt, amelynek hossza 43 kilométer”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A felújítandó útszakasz hossza 43 kilométer és az „ Észak-Erdély regionális útvonal, Erdélyi-szigethegység útja” elnevezésű projekt része. Ez magába foglalja a 764-es számú megyei út Belényes-Bondoraszó-Biharfüred közötti szakaszát, valamint a 108J számú megyei út Biharfüred-Lesi tó üdülőtelepe közötti részt.

Mint ismeretes 2021. augusztusában már elkészült az Erdélyi-szigethegység útja első szakaszának korszerűsítése, amelynek hossza 13 kilométer, amely szintén ezen projekt részét képezi. Ez a rész a 108K jelzésű megyei út Jádremetéről Kolozs megye határáig (Nagyszebesig) tart. 

Az út Jádremete térségét köti össze Belényessel, a Lesi tó üdülőtelepétől kezdődően egészen Biharfüredig.

A munkálatok kivitelezője egy konzorcium, amelynek fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt. Az európai uniós pénzalapokból finanszírozott beruházás értéke 146,4 millió lej áfával együtt, amit a  2014-2020 Regionális Operatív Program keretéből biztosítják.

Előző Aláírták Tasádfő biodiverzitásának megóvására vonatkozó finanszírozási szerződést

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor