Contact

Félig földbe süllyesztett hulladéktárolókat alakítanak ki Bihar megye turisztikai övezeteiben

Itthon > Uncategorized > Félig földbe süllyesztett hulladéktárolókat alakítanak ki Bihar megye turisztikai övezeteiben

Augusztus 22-én írták alá tizenhárom darab félig süllyesztett rendszerű hulladéktároló megvalósítására vonatkozó szerződést. Ezeket Bihar megye turisztikai területein fogják kialakítani. A tendert a Best Tools Company nyerte meg. A projektet az Ecolect Csoport Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület (A.D.I.) valósítja meg.

A hulladéktárolókat a következő településeken alakítják ki: Vársonkolyos, Rév, Biharrósa, Pádis, Magyarremete, Barátka, Vértop, Biharfüred, Vaskohsziklás, Lesi-tó üdülőtelepe, Lankás, Karaszó és Bondoraszó

,,A polgármesterekkel történő egyeztetés alapján jelöltük ki, hogy hol alakítunk ki ilyen platformokat. Ezeket a legforgalmasabb turisztikai övezetekben hozzák létre, annak érdekében, hogy megfelelő hulladéktárolási- és kezelési rendszert alakítsanak ki. Gyakorlatilag tizenhárom hulladéktároló rendszert szerzünk be, mindegyik három-három tartállyal rendelkezik. Ezek közül az egyik három köbméteres lesz, amelybe üveget lehet tárolni, és két öt köbméteres tartály a háztartási szemétnek , valamint az újrahasznosítható hulladékoknak, mint például a papír, karton, műanyag”, közölte Mircea Mălan, az Ecolect Csoport elnöke, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A projektet közösen valósítják meg azon települések polgármesteri hivatalaival, ahol kialakítják a hulladéktárolókat. Az önkormányzatok biztosították a szükséges földterületet, az Ecolect Csoport pedig a saját költségvetéséből valósítja meg a beruházást. A hulladéktárolók kivitelezését követően a polgármesteri hivatalok szerződést kötnek a köztisztasági szolgáltatóval, és fedezi a hulladékgyűjtés ellenértékét.

A szerződés összértéke 971.382,75 lej áfa nélkül.

Előző Üzembe helyezik a mechanikai-biológiai hulladékkezelő állomást

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor