Contact

Felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál

Itthon > Uncategorized > Felüljárót építenek Fugyivásárhely Kolozsvár felőli kijáratánál

A Bihar Megyei Tanács április 13-i rendkívüli ülésén a képviselő-testület tagjai jóváhagyták a Fugyivásárhelyi Polgármesteri Hivatallal kötendő társulási megállapodást, arra vonatkozóan, hogy elkészítsék a szükséges dokumentációt a község Kolozsvár felőli kijáratánál létesítendő felüljáró megvalósításával kapcsolatban. 

„Ezen beruházás, a térségben megvalósítandó három másik projekt miatt vált szükségessé. Az első kettő a fugyivásárhelyi körgyűrű és a metropolisz-körgyűrű építésével kapcsolatos beruházás, amely az 1.számú országúthoz fog csatlakozni Fugyivásárhely Kolozsvár felé vezető kijáratánál, a fugyi körforgalomnál. A harmadik projekt, amelynek kivitelezésére tendert írunk ki, az a Nagyvárad északi körgyűrűje, amely ettől a körforgalomtól kezdődne”, nyilatkozta Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az egyezség szerint a Bihar Megyei Tanács idén 270 ezer lejt különít el a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, valamint felügyeli a projekt ezen szakaszának megvalósítását.

A Fugyivásárhelyi Polgármesteri Hivatal idén 100 ezer lejt fordít a különféle hatástanulmányok és a műszaki dokumentáció elkészítésére (geológiai és topográfiai és a  közlekedést vizsgáló tanulmány, vagy szükség esetén egyéb tanulmányok).

„Figyelembe véve az ottani jelenlegi helyzetet, azaz a körforgalomnak kis sugara van, a terület mindkét oldalán meglehetősen nagy árkok vannak, úgy véljük, hogy egy felüljáró kialakítása révén oda irányulna a forgalom egy része, amely hozzájárulna a fugyivásárhelyi körgyűrű tehermentesítéséhez, és  a forgalmi körülmények javításához a következő években”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Mindezen dokumentációk elkészítése szükséges ahhoz, hogy vissza nem térítendő támogatást igényeljenek a Regionális Operatív Program keretéből a következő beruházás tervezési és kivitelezési munkálatainak elvégzésére: „ Egy megemelt útkeresztezős kialakítása Fugyivásárhelyen a 767 J jelzésű megyei úton, Bihar megyében”.

Előző <strong>Aláírták a metropolisz-körgyűrű kivitelezési szerződését</strong>

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor