Contact

Folyamatosan ellenőrzik a megyei utakat

Itthon > Uncategorized > Folyamatosan ellenőrzik a megyei utakat

A Bihar Megyei Tanács azt kérte a hóeltakarításért felelős cégektől, hogy hozzanak meg minden szükséges intézkedést, hogy azonnal és hatékonyan közbeléphessenek a megyei utak megtisztításának érdekében.

Ezt azt tette időszerűvé, hogy az Országos Meteorológiai Intézet két figyelmeztetést adott ki, egy sárga és egy narancssárga színű riasztást a január 17-e 16 órától egészen a január 18-a 8 óra közötti időszakra. A figyelmeztetés erősödő szélre, hóviharra, valamint mérsékelt mennyiségű havazásra vonatkozik.

A hóeltakarítást végző cégek elővigyázatosság céljából már a múlt hét végén akcióba léptek, hétfőn reggel 3 órától pedig csúszásgátló anyagot szórtak szét a megyei utak több szakaszán. 

Mint ismeretes 40 hóeltakarító jármű vethető be, 8 Élesd övezetében, 8 Belényes térségében, 8 Margitta környékén, 8 Nagyvárad övezetében és szintén 8 Tenke környékén. Ezek mellett még 8 olyan speciális járművel rendelkeznek, amelyekkel szükség esetén be lehet avatkozni (például hómaró és–eke ).

A Bihar Megyei Tanács kezelésében lévő megyei utakon történő hóeltakarításért a következő négy cég felel:  a CARIER Kft. (Élesd térsége),  a DRUMURI BIHOR Rt. (Nagyvárad környéke és Belényes övezete),  a GP SĂGEATA PROD Kft. (Margitta térsége), valamint a CRIȘANA PRO CONSTRUCT Rt. (Nagyszalonta – Tenke övezete).

Előző A hulladékgyűjtéssel kapcsolatos rendszerről tanácskoztak

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor