Contact

Folytatódnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

Itthon > Uncategorized > Folytatódnak a metropolisz-körgyűrű kivitelezési munkálatai

A Bihar Megyei Tanács március 27-i rendes ülésén a képviselő-testület tagjai elfogadták a nagyváradi metropolisz-körgyűrű átdolgozott hatástanulmányát és a kisajátítási folyosójának kiterjesztését. A fontosabb módosításokat Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke ismertette az ülést megelőző sajtótájékoztatón.

A beruházás új műszaki-gazdasági mutatóinak értelmében a körgyűrűt a III. típusú műszaki osztályba sorolták, amely országútnak minősül, az eredeti tervektől eltérően, amikor is IV. típusú műszaki osztályos megyei útként szerepelt a dokumentációban.  Ez a változtatás azt jelenti, hogy az út az eredeti tervekben szereplő nyolc méter helyett kilenc méter széles lesz, a sávszélességet pedig minimum 3,5 méteresre tervezik. Ezen módosítások miatt változik a kisajátítási folyosó is. 

„Műszaki, gazdasági szempontok és a környezetvédelmi engedélyek alapján megvalósítható a körgyűrű eredeti nyomvonala, amelyet közösen jelöltünk ki a fugyivásárhelyi, a nagyürögdi és a váradszentmártoni polgármesteri hivatalokkal. Az eddig kivitelezett munkálatok esetében nem lesz utólagos változtatás, nem mondunk le semmiről, mindössze a bírósági határozat értelmében történtek módosítások.  Az elkerülő utak esetében létezik egy olyan ajánlás, hogy amennyiben lehetséges, akkor a települések külterületén kell azokat megvalósítani. Fugyivásárhely, Nagyürögd és Váradszenmárton polgármesteri hivatala oly módon határozta meg a települések belterületeit, hogy ezen ajánlás nem alkalmazható. A belterületeket nem a kompakt közösségű lakóövezetekben határozták meg.  Példaként említem Fugyivásárhely község belterületeit, amelyek egészen a mezőszakadáti volt Coca-Cola gyárig terjednek.

Az eredeti tervek szerint a kisajátításra javasolt mintegy 339.000 négyzetméterhez képest, 47.000 négyzetméterrel több területet kell kisajátítani,  ez körülbelül 12 százalékos növekedést jelent. Áprilisban megkapjuk a módosított műszaki tervet, a kivitelezők pedig az út teljes, 17 kilométeres nyomvonalán elkezdhetik a munkálatokat”, közölte Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A Bihar Megyei Tanács elnöke ugyanakkor megindokolta, miért nem lehetséges, hogy a körgyűrű nyomvonala kizárólag a külterületeken haladjon keresztül. Fugyivásárhely és Váradszentmárton esetében a belterületek 80 százalékát teszik ki a két község összterületeinek. A belterületek elkerülése 5-7 kilométerrel növelte volna a nyomvonal hosszát, ami ez esetben védett övezeteket is érintene, és jelentősen megnövelné a beruházás kivitelezésének költségeit. A nagyváradi metropolisz-körgyűrű nyomvonala nem érint épületeket, csak földterületeket.

 „A mintegy 40 millió eurós eredeti összeghez viszonyítva, becsléseink szerint a projekt értéke körülbelül 5 millió euróval fog többe kerülni. Meggyőződésem, hogy jövőre, amikor a körgyűrűt használatba adják, a Fugyivásárhelyen, Nagyürögdön és Váradszentmártonban áthaladó forgalom zökkenőmentesebben fog zajlani, valamint a nyomvonal mentén fontos fejlesztési övezet alakul ki a különféle gazdasági tevékenységek végzése számára”, nyilatkozta a Bihar Megyei Tanács elnöke.

Az érintett polgármesteri hivatalok egyéb módosításokat is igényeltek a projekttel kapcsolatban. Ezek a következőek: egy olyan leágazás kialakítása, amely összeköttetést teremt Püspökfürdővel, a Félixfürdő övezetében épülő viadukt terveinek módosítása arra vonatkozóan, hogy egy felüljárót is létesítsenek, valamint egy új körforgalom kialakítása a leendő körgyűrűvel való kereszteződésnél a Nagyürögd községbeli Oláhapátinál.

A nagyváradi metropolisz-körgyűrű hossza 17 kilométer lesz, s hozzá fog járulni a nagyváradi agglomeráció forgalmának gördülékenyebbé tételéhez. A nagyváradi metropolisz-körgyűrű új közúti összeköttetést biztosít az 1. a 76. és a 79. számú országutak és a metropolisz övezetben létesítendő körgyűrűk között, Fugyivásárhelyen, Félixfürdőn és Nagyürögdön keresztül

A projekt megvalósítása érdekében a Bihar Megyei Tanács együttműködési megállapodásokat kötött a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, valamint a fugyivásárhelyi, a váradszentmártoni és a nagyürögdi önkormányzatokkal.

A beruházás finanszírozását a Fejlesztési Minisztérium biztosítja az Anghel Saligny Országos Program alapjaiból, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal és a Bihar Megyei Tanács számára elkülönített keretösszegből, valamint a két önkormányzat saját költségvetéséből.

A beruházás kivitelezését két részre osztották, a munkálatok 2023 szeptember második felében kezdődtek el, a megvalósítási szint mintegy 25 százalékos. Jelenleg a nyomvonalon építendő viadukt kivitelezésén dolgoznak.

Előző Helyi termelői vásár lesz az Őssi lakónegyedben is

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor