Contact

Folytatódnak az ellenőrzések a megyei utakon

Itthon > Uncategorized > Folytatódnak az ellenőrzések a megyei utakon

A Bihar Megyei Tanács Szállításügyi Osztálya együttműködve a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályával újabb ellenőrzési akciót hajtott végre a megyei utakon.

A 767. számú megyei út Vércsorog és Bihardobrosd közötti szakaszán január 20-án tartott ellenőrzés során a Szállításügyi Osztály négy szabálysértési bírságot szabott ki 53 ezer lej értékben.

„Az ellenőrzési akció célja a tengelyterhelés túllépésének vizsgálata volt. Arra kérjük a fuvarozókat, hogy ne csak a szerelvény össztömegét, hanem a rakománytömeg megfelelő elosztását is ellenőrizzék. Mivel a szállított áruk külön is választhatóak, így alacsonyabb tömegű terhelés is megvalósítható, vagy speciális szállítási engedély igényelhető, így kijavíthatóak az úttesten keletkezett károk és minden forgalomba részt vevő jármű biztonságos körülmények között közlekedhet”, közölte Vlad Gaje, a Szállításügyi Osztály tanácsosa.

Egyetlenegy járműnek sem engedélyezték a továbbhaladást, amíg le nem pakolták a rakománytömeg túlsúlyát képező árut. A közlekedési rendőrség három szabálysértési bírságot rótt ki. Három forgalmi engedélyt foglaltak le, kettőt azért, mert lejárt a jármű időszakos műszaki vizsgálata, egyet pedig a pótkocsi hibái miatt.

A nem megfelelően megrakott járművek veszélyt jelenthetnek a forgalomban részt vevők számára és megrongálhatják az úttestet.

Mint ismeretes a Bihar Megyei Tanács rendelkezik egy mobil mérleggel és 25 méréstanilag jóváhagyott és ellenőrzött ponttal, ami a járművek úton történő mérlegeléséhez szükséges. Az ellenőrzést a megyei úton haladó, vagy az ott megálló jármű esetében végzik el, úgy hogy a legközelebbi mérési pontig kísérik.

Előző Közvitát tartottak a megye fenntartható fejlesztési stratégiájáról

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor