Forgalomellenőrzés az útminőség biztosításának érdekében

Itthon > Uncategorized > Forgalomellenőrzés az útminőség biztosításának érdekében

Az elmúlt két hétben a Bihar Megyei Tanács Szállításügyi Osztálya  hat ellenőrzést hajtott végre a megyei utakon, közösen a Közlekedési Rendőrséggel, valamint az Országos Közúti Közlekedés-ellenőrzési Felügyelőséggel , hogy megvizsgálja a forgalomban részt vevő járművek maximális súlyát és/vagy méretét.

Hat szabálysértési bírságot róttak ki összesen 31.200 lej értékben.  Ezek közül hat jármű esetében addig elvették a rendszámtáblát, amíg nem a törvényes előírásoknak megfelelően fognak közlekedni. Ez azt jelenti, hogy a Bihar Megyei Tanács kibocsátja a különleges szállítási engedélyt (AST). Az engedély kiadásából származó díjszabásból  hozzák létre a megyei utak javításának alapját, ugyanis azok minőségét jelentősen rontja a nehézgépjármű- forgalom.

Két jármű pedig  csak úgy felelt meg a törvényes előírásoknak, hogy kirakta rakományának egy részét.  A kirakodott többletsúlyt jelentő kilenc tonna fát és 2,7 tonna  kavicsot  két idős férfinak adományozták, akiknek lakhelye az ellenőrzés helyszínének közelében található.  A hatodik sofőr elutasította  a jármű mérlegelését.

„A Bihar Megyei Tanács  több megyei utat tesz rendbe, jelenleg más szakaszok rehabilitációját készítjük elő, de fontos annak a biztosítása is, hogy a munkálatok befejezése után minden jogszabályi feltételnek megfeleljenek, hogy mindannyiunk biztonságos utakon közlekedhessünk útegyenetlenségek nélkül. Ilyen ellenőrzések a következő időszakban is lesznek. Köszönettel tartozom a Szállításügyi Osztály munkatársainak,” nyilatkozta Mircea Mălan, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.

A Bihar Megyei Tanács rendelkezik egy mobil mérleggel és 25 méréstanilag jóváhagyott és ellenőrzött ponttal, ami a járművek úton történő  mérlegeléséhez szükséges. Az ellenőrzést a megyei úton haladó, vagy az ott megálló jármű esetében végzik el, úgy hogy a legközelebbi mérési pontig kísérik.

Az 1993. augusztus 28-i kormányrendelet határozza meg a megengedett legnagyobb súlyt, a jármű típusától és az út teherbírásától függően.

8
Előző Nagyvárad-Bukarest-Nagyvárad repülőjáratok új menetrenddel

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast