Hamarosan elkészül a híd Csarnóházán

A végéhez közelednek a Sebes-Körös felett átívelő új híd építési munkálatai, amelyet Csarnóházán építenek. A kivitelezés 2021. január 11-én vette kezdetét.  Kiöntötték az aszfaltréteget, aztán felszerelik a gyalogosokat védő korlátokat és útjelzéseket helyeznek el. A hidat, a munkálatok átvételét követően, augusztus hónap folyamán nyitják meg a forgalom előtt.

„Köszönöm a kivitelezőknek és a Bihar Megyei Tanács műszaki csapatának, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült befejezni a munkálatokat. A szerződés értelmében erre jövő év tavaszán került volna sor. Az új híd összeköti Csarnóháza és Barátka községet a folyó menti megyei úton”, jelentette ki Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

A híd hossza 52,40 méter, két közlekedési sávja lesz, amelyek teljes szélessége 6,00 méter, és a két oldalán két járdát építettek, amelyek szélessége 1,25 méter. A hídnak két nyílása lesz, amelyek mérete 24,00 méter + 24,00 méter. A pillérek alapjait vasbetonból készült oszlopok alkotják. Egyetlen hídlábat terveztek, amelynek alapját vasbeton oszlopok képezik.

Stadiu August 5 e1627902770308

Az új híd kivitelezésnek munkálatait a kolozsvári Dacia Faber Kft. végzi. A tervezési és kivitelezési munkálatokra vonatkozó szerződés értéke 5,086,420.36 lej áfával együtt.

A Barátka-Csarnoháza közötti 108I jelzésű megyei úton, a Bulz- Jádremete közötti 108K jelzésű megyei úttal való kereszteződésénél, a Sebes-Körös folyó felett áthaladó forgalom eddig egy 74 méteres hosszúságú hídon történt, amelyet 1996-ban építettek. A nagyon rossz állapotba került hídnak egyetlen forgalmi sávja van, amely 3,75 méter széles.

Stadiu August 5
Előző Túrák az Erdélyi-szigethegységben

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast