Contact

Használatba adták a vaskohsziklási tanuszodát

Itthon > Uncategorized > Használatba adták a vaskohsziklási tanuszodát

Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke május 12-én részt vett a vaskohsziklási tanuszoda végleges átadásán. A Bihar Megyei Tanács beruházását a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség valósította meg.  Az eseményen jelen volt Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Marius Dorel Cioară, Vaskohsziklás alpolgármestere, valamint a kivitelező cég képviselői.

2022 decemberében már részlegesen átadták a tanuszodát, amikor is a kivitelező cég elkészült a munkálatokkal. Ezen időszak alatt a vaskosziklási önkormányzat  elvégeztette a létesítmény közművekre való csatlakozásának munkálatait.   Ezt követően az uszodakomplexum a Vaskohsziklási Polgármesteri Hivatal tulajdonába és kezelésébe kerül. Az önkormányzat határozza meg a létesítmény programját és az üzemeltetésre vonatkozó feltételeket.

A vaskohsziklási tanuszoda két medencével rendelkezik, az egyik nagysága 25×12.5 méter, a másiké pedig 6×12.5 méter, ugyanakkor mosdókat, öltözőket és lelátókat is kialakítottak. A beruházás összértéke 7.398.252 lej áfával együtt, a kivitelezési munkálatokat a Costa Voc Impex Kft. végezte.

Mint ismeretes a megyében hét ilyen projektet valósítottak meg, valamennyi beruházás elkészült, amelyek átadás-átvételére is sor került. A következő településeken építettek tanuszodát: Székelyhídon, Diófáson, Nagyszalontán, Érmihályfalván, Margittán, Belényesen és Vaskohszikláson.

A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség közreműködésével irányítja a tanuszodákkal kapcsolatos beruházási programot, amelynek célja a megye és városok lakosai egészségének és fizikai állóképességének erősítése. 

Előző Hetvennégy polgármesteri hivatal vesz részt Bihar megye takarítási bajnokságában

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor