Contact

Helyi ízek és termékek a nagyváradi várban

Itthon > Uncategorized > Helyi ízek és termékek a nagyváradi várban

A hagyományok és a helyi gasztronómia kedvelőit egy újabb eseményre várják november 6-án a nagyváradi várban.  A helyi őstermelők az autentikus ízek megkostólását teszik lehetővé a látogatók számára.

Ez az esemény zárja, a helyi termelők részvételével az elmúlt hetekben szervezett eseménysorozatot, amelyeken helyi, hagyományos ételeket, termékeket árusítottak „ food truck” típusú járművekből. A mozgó étel- és termékárusító járműveket a Bihar Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Bihar Megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD) vásárolta meg.

A nagyváradi várban 8.30-18.30 óra között tartandó eseményen olyan finomságokat lehet megkostólni, mint a berhényi palacsinta, méz, természetes gyümölcslevek, péksütemények, húsipari termékek, és sok egyéb bihari termék..

A Bihar megyei ADD négy mozgó ételárusító járművet vásárolt európai uniós alapokból.  A Bihar megyei italok elnevezésű lakóautószerű utcai árusításra alkalmas haszongépjármű esetében alkoholos és alkoholmentes italokat lehet majd vásárolni a helyi termelőktől, a Bihar megyei tészták elnevezésű járműben különféle süteményeket és helyben készített péktermékeket lehet beszerezni. A hagyományos Bihar megyei termékeket árusító járműben a helyi kistermelőktől származó félkész, feldolgozott, csomagolt, vagy be nem csomagolt élelmiszereket kínálnak.

A helyi termelők eddig a belényesi, vaskohsziklási és margittai eseményeken vettek részt.

„A foglalkoztatás javítása Bihar megyében, Nagyváradon és Hajdúböszörmény esetében a helyi potenciállal rendelkező infrastruktúra fejlesztésével”, kód eMS ROHU-421 , elnevezésű projektet az Interreg V-A Románia-Magyarország határ menti program keretéből finanszírozzák. Ezt az eseményt ennek a projektnek a keretében szervezik meg.  

Előző Hulladéktároló udvar nyílik Élesden

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor