A Bihar Megyei Tanács, a Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) közreműködésével hét tanuszodát épített Bihar megye különböző településein.  Ezek kivitelezése más-más szakaszban található, a munkálatokkal Diófáson és Érmihályfalván állnak a legjobban. Az egyik létesítmény 2021. tavaszán készült el.

A diófási uszoda megvalósítási szintje 80 százalékos. Elhelyezték a padló-, és falicsempéket, befejezték az elektromos hálózat kivitelezését. Ezt követően felszerelik a mosdóhigiéniai berendezéseket, a medencéket burkolattal látják el, és kihelyezik a díszítő elemeket is. A munkálatok kivitelezésének határideje idén február. Érmihályfalván is jól haladnak a munkálatokkal, a beruházás megvalósítási szintje ugyancsak 80 százalékos, az átadási-átvételi határidőt áprilisban határozták meg.

Belényesben a beruházás 75 százaléka készült el. A kivitelezők befejezték az épület külső részének munkálatait, rögzítették a medence burkolatát, és hamarosan befejezik a csempék elhelyezését is. Következik a tűzlépcsők elkészítése.  A teljes létesítménnyel márciusban készülnek el.

A margittai tanuszodát szintén márciusban avathatják fel, a beruházás 70 százalékban készült el. Beszerelték az elektromos hálózatot és a mosdóhigiéniai berendezéseket, következik a külső rész befejezése, majd a tűzlépcső kivitelezése. A vaskohsziklási tanuszoda áprilisban, a nagyszalontai pedig júliusban fog elkészülni. Mindkét beruházás megvalósítási szintje elérte a 60 százalékot.

Mint ismeretes tavaly tavasszal készült el a tanuszoda Székelyhídon, amelyet átadtak a polgármesteri hivatal kezelésébe.

A székelyhídi, belényesi, vaskohsziklási, margittai, nagyszalontai és érmihályfalvi tanuszodában is két medence található, 25×12,5, illetve 6×12,5 méter nagyságúakat, mosdókkal, öltözőkkel, lelátókkal. Diófáson egy tanmedence lesz, amelynek mérete 25 x 12,5 méter.

A beruházások teljes költségvetése 35,7 millió lej. A kivitelező valamennyi településen- Nagyszalontát kivéve, ahol a Davinci Kft.- a Costa Voc Impex Kft.

A Bihar Megyei Tanács a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen keresztül irányítja a tanuszodákkal kapcsolatos beruházási programot, amelynek célja a megye és városok lakosai egészségének és fizikai állóképességének erősítése.

Előző Téli üdülés a bihari hegyekben

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse
trimise direct către tine

Copyright © CJBihor 2003-2022. Consiliul Județean Bihor
Schimbă dimensiune caractere
Contrast